Wannagive
Image default
Dienstverlening

RDW contact

Heeft u al eens van de RDW gehoord? De kans is groot van niet. Toch is het vrijwel zeker dat u indirect met deze organisatie in aanraking bent gekomen. De RDW is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. In de praktijk betekent dat er bijvoorbeeld toezicht wordt gehouden op wat voor soort voertuigen er op de Nederlandse markt worden toegelaten, en welke onderdelen wel of niet zijn toegestaan. Controle is een belangrijke taak van de RDW. Met de RDW contact opnemen is gelukkig eenvoudig. Het kan natuurlijk zijn dat u een vraag heeft voor de RDW.

Contact opnemen op verschillende manieren, die wij hier onder zullen toelichten. Een andere belangrijke taak van deze organisatie is registratie. Denk bijvoorbeeld aan het registeren van rijbewijzen, voertuigen, voertuigkenmerken en voertuigeigenaren. Als u een eigen voertuigenbedrijf wilt beginnen, heeft u daar de erkenning van de RDW voor nodig.

 

Eenvoudig met de RDW contact leggen

Als u vragen heeft voor deze organisatie, of graag om een andere reden met RDW contact wilt maken dan kunt u dat eenvoudig doen hun site op te zoeken. Op de site vindt u een telefoonnummer waarmee u ze kunt bellen (de kosten bedragen 10 cent per minuut). Er is een apart telefoonnummer voor zakelijke klanten. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een email te sturen. Reken erop dat het drie werkdagen duurt voordat de mail wordt beantwoord.

Ook is het mogelijk om langs te komen. Er zitten kantoren in Zoetermeer (hoofdkantoor), Veendam en Den Bosch. Er zijn daar verschillende baliediensten verkrijgbaar. Te denken valt aan het aanvragen van een registratiebewijs voor een snelle motorboot, een aanvraag voor een vervangend kentekenbewijs, het opvragen van trekgegevens, wijzigingen doorgeven. Het verschilt per kantoor welke diensten beschikbaar zijn, kijkt u voor een volledig overzicht op de site van het RDW zelf.

http://deklantenservice.nl/bedrijven/rdw-contact/