Wannagive
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten grasmaaiers

De een heeft er een hekel aan, de ander kijkt er naar uit, maar het moet toch gebeuren. Grasmaaien! In de zomer kun je het beste eens in de twee weken je gras maaien. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers, voor iedereen is er wel een optie. Hier leggen we 5 bekende soorten aan je uit.

Handmaaiers

Dit is de ‘old-school’ manier en voor een kleine tuin nog steeds ideaal. Een handmaaier maakt amper geluid en je hebt geen stroom of benzine nodig. Hij maait omdat jij loopt!

Benzinemaaiers

Heb je een middelgrote tuin? Dan kun je beter voor een krachtigere grasmaaier gaan zoals een benzinemaaier. De grasmaaier wordt aangedreven door een kleine motor en jij bestuurt hem. Het voordeel is dat je niet vast zit aan een kabel voor elektriciteit. Nadeel is dat je de benzine zo nu en dan moet bijvullen en de motor enig onderhoud nodig heeft, net als bijvoorbeeld een motor van een scooter.

Elektrische maaiers/Accu maaiers

Een elektrische grasmaaier is vergelijkbaar aan de benzinemaaier, maar milieuvriendelijker. Deze is vooral handig wanneer je een kleine tuin gemakkelijk wilt maaien. Bovendien zijn elektrische grasmaaiers vrijwel onderhoudsvrij. Je zit wel vast aan een kabel, daarom is het bij een middelgrote tot grote tuin aan te raden om een accu maaier te kiezen. Deze is ook elektrisch maar is voorzien van een batterij om de grasmaaier draaiende te houden. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid. De grasmaaier kan jaren mee, de accu kun je zo nu en dan vervangen. Hier gaan echter ook enkele jaren overheen! Mocht het zover zijn, dan kun je in de webshop van Rebatt terecht voor een accu om zelf te verwisselen.

Zitmaaiers 

Voor middelgrote tot grote tuinen kun je kiezen voor een zitmaaier. Deze is aanzienlijk groter, maar wel gemakkelijker omdat je niet zelf hoeft te lopen! Het is een soort tuintractor waar je op kunt zitten en zo over elk stukje gras heen rijdt.

Robotmaaiers

Een van de nieuwste grasmaaiers die je vast wel eens hebt gezien, is een robotmaaier. Deze is het makkelijkst van allemaal omdat je hem allen maar hoeft aan te zetten en je zelf ondertussen van alles kunt gaan doen. Bovendien vallen kleine grasstukjes in het gazon waardoor je gazon op natuurlijke manier bemest wordt.

https://www.rebatt.nl/