Wannagive
Image default
Electronica en Computers

Wil je sneller leren werken? Lees dan zeker onderstaande tips!

Tijdens je bijbaan, opleiding, of normale baan zul je soms wel de neiging hebben om dingen af te raffelen. Maar wil je sneller werken zonder stress? Het kan! Vaak kun je sneller werken door hier en daar je werkwijze aan te passen. Het is niet moeilijk om op een gemiddelde werkdag veel tijd te besparen en sneller van je vrije tijd te kunnen genieten. Timemanagement kun je namelijk leren. Wil jij heel graag weten hoe zodat je sneller je taken af kunt hebben? Lees dan snel verder!

Geen afleiding

Heb je nooit tijd om je taken goed uit te voeren of heb je het gevoel dat je vaak met veel dingen tegelijk bezig bent? In veel gevallen is dit te wijten aan een gebrek aan focus en concentratie. Je kunt alleen sneller werken als je leert focussen. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar er zijn veel eenvoudige manieren om je focus te verbeteren. Een eerste voorbeeld hiervan is het afnemen van eventuele afleiding tijdens je werk. Afleiding kan een radio zijn, je telefoon, honger, maar ook het hebben van stress kan voor afleiding zorgen. Belangrijk is het dus dat je zoveel mogelijk van deze afleiding wegneemt voordat je aan je taken begint. Gebruik daarnaast ook eens een to-dolijstje. To-dolijstjes zijn altijd goed om te weten waar je staat. Waarom? Omdat je altijd snel een overzicht hebt waarin staat wat je moet doen en van wat je al hebt gedaan. Zet de belangrijkste en meest tijdrovende taken eerst op je to-dolijst, en voltooi daarna de andere taken.

Werk slimmer

Het is tijdens het werken daarnaast ook handig om slimmer te werken. Maar wat houdt dit precies in? Slimmer werken betekent dat je gebruik maakt van simpele manieren waardoor je je werk sneller maar ook beter kunt doen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld werken in Excel. In dit programma zijn er vele soorten Excel formules. Door middel van deze Excel formules werk je sneller en daarnaast ook beter! Het werken met Excel formules heeft daarnaast als voordeel dat je foutloos te werk gaat. Daarnaast kun je ook gaan werken in een routine. Ook dit werkt sneller en je zult hierdoor sneller weten waar je bent gebleven!

https://hulpbijexcel.nl/excel-formules/