Wannagive
Image default
Bedrijven

Je anhydriet vloer egaliseren als ideale basis voor iedere vloerbedekking

Wat is een anhydriet vloer

Veel mensen die niet in de bouw zitten zullen niet weten wat een anhydriet vloer is. Een anhydriet vloer is een gietvloer die vaak wordt gebruikt in de bouw. Deze soort vloer komt vaak voor bij appartementen en hoogbouw. Doordat de vloer een vloeivloer is, is het voordeel dat er een grote hoeveelheid vierkante meters in een keer gelegd kan worden. Dit is een van de redenen waarom vaak voor een anhydriet vloer wordt gekozen als grote hoeveelheden appartementen in een keer moeten worden opgeleverd.

Een anhydriet vloer egaliseren

Een anhydriet vloer is vaak de kale basis van een vloer. Omdat deze vloer als basis dient is het van essentieel belang dat de vloer egaal is. Een anhydriet vloer egaliseren is een belangrijke eerste stap op weg naar jouw droomvloer. Doordat de vloer een vloeivloer is, is deze vaak al heel egaal na het plaatsen. Afhankelijk van jouw keuze vloerbedekking kan er altijd gekozen worden om de vloer nog extra te egaliseren of om er een toplaag over te leggen.

Vloerbedekkingen bovenop de vloer

Een anhydriet vloer wordt gebruikt als ondervloer, er komt dus nog een vloerbedekking overheen. In principe kan iedere soort vloerbedekking gelegd worden over de anhydriet vloer. Het is echter wel belangrijk dat je goed nakijkt welke aanvullende dingen moeten gebeuren op de vloer om de vloer helemaal klaar te maken voor jouw keuze vloerbedekking. Zo is het bij een kunststof vloer belangrijk dat de anhydriet vloer goed geseald is. Een extra laag primer kan hierbij al een goede oplossing bieden.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-anhydriet/