Wannagive
Image default
Bedrijven

Wat gebeurt er als je schade rijdt met een lesauto?

Hoe vervelends is het als je tijds het rijlessen een ongeval veroorzaakt. Het komt vaker voor dan je denk. Dat kont natuurlijk omdat je nog niet goed kan rijden als je aan het rijlessen bent. Je zit daarom ook niet alleen in een auto. Je hebt altijd een rijinstructeur bij je. Maar wie is er dan verantwoordelijk voor het veroorzaken van het ongeval?

 

Het verschil tussen een juridische bestuurder en een feitelijke bestuurder

In het geval van lesauto’s is de rijinstructeur de juridische bestuurder. Je leerling is de feitelijke bestuurder en wordt voor de verzekering als inzittende gezien. Elke auto moet een WAM-verzekering hebben. Mocht er dus een ongeluk veroorzaakt worden met een lesauto, dan kan er altijd gebruik gemaakt worden van deze. Als je in een rijles auto zit als je het rijbewijs al hebt ben je overigens wel gewoon de juridische bestuurder van de auto. Als je motor wilt rijden ben je altijd je juridische bestuurder, ook als je nog geen rijbewijs hebt. Dit komt omdat je alleen op een motor zit en daarom de enige bestuurder bent. Dan is het belangrijk dat je nagaat of je rijschool een schadeverzekering voor opzittende heeft afgesloten.

 

Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Zo ook tijdens rijlessen. Ongelukken zitten in een klein hoekje, maar je kan er wel voor zorgen dat je kies voor een goede rijschool zoals rijles Eindhoven. Zodat de kans dat je een ongeluk krijgt aanzienlijk verminderd.

 

https://autorijschool-kwaliteit.nl/

Gerelateerde artikelen

Een professionele voice-over nodig?

Waarom zijgeleiding toevoegen aan jouw rolgordijnen?

Samsung hoesjes voor je Samsung telefoon