Wannagive
Image default
Mode en Kleding

Polo shirt dragen: in of uit de broek?

Als je een polo zou dragen zou je deze dan in of uit je broek dragen? Het is goed dat je weet wat daarin de richtlijnen ongeveer zijn en dan kun je kijken hoe dat voor jou voelt. Zoek eens op nette heren polo, en ontdek wat er zoal mogelijk is. Je kunt je laten inspireren en dan vanzelf de keuze maken wat er bij jou past. Het ligt wellicht ook aan de gelegenheid en met welke kleding je een polo shirt gaat combineren. In ieder geval is het de moeite waard om alle opties op een rijtje te zetten. 

Hoe draag je je polo?

Een polo kun je dragen op de manier die bij je past en wat jij prettig vindt. Maar toch zijn er wel een paar richtlijnen. Om te beginnen moet je onder je polo shirt geen hemd of shirt dragen. Zorg ook dat de naden van de mouwen op je schouders vallen, ze moeten halverwege je bovenarm eindigen. Daarbij moet de kraag netjes naar beneden vallen en niet omhoog staan en als je een wat nettere uitstraling wil dan moet je de knoopjes dicht doen. Als je kiest voor casual dan doe je de knoopjes open (één of meerdere). 

In of uit je broek?

Nu is het de vraag ga je je polo shirt in of uit je broek dragen? Dit hangt van een aantal factoren af. Om te beginnen zal er gekeken moeten worden naar het model. Als je namelijk een wat langer model polo hebt, dan is het beter om hem in je broek te dragen. Als hij wat korter is dan kun je hem niet in je broek stoppen. Jouw postuur speelt hierin ook een rol. Als je het fijner vindt dat alles wat ruimer valt dan kun je je polo beter uit je broek dragen. Misschien wil je bij een bepaalde gelegenheid toch wat meer casual dragen, dan is het netter als je je polo in je broek gaat dragen, dit doe je dan bij een blouse of overhemd meestal ook. Maar het belangrijkste is dat jij je fijn voelt in hetgeen wat je draagt. Volg deels de richtlijnen, maar kijk ook naar anderen in je omgeving en waar dat jij je op dat moment lekker bij voelt. Hoe dat je je voelt, heeft ook invloed op je uitstraling.