Wannagive
Image default
Mode en Kleding

Kooptips voor de beste babyschoenen voor de eerste stapjes

Zet jouw kleintje binnenkort zijn of haar eerste stapjes? Dan is het goed om te weten wat de beste babyschoentjes zijn. De babyschoentjes dienen ervoor te zorgen dat de kleine voetjes zich optimaal kunnen ontwikkelen tijdens de groei. Daarom hieronder enkele kooptips voor de beste babyschoenen voor de eerste stapjes. 

Als je kleintje bezig is met leren lopen, dan kun je dat in eerste instantie prima af met antislip sokken en/of slofjes. Gaan ze echt de wereld ontdekken en lopen, dan wordt het tijd om babyschoentjes aan te schaffen die de voet zowel qua pasvorm als qua zool optimaal ondersteunen. Voetjes van een baby bevatten in het begin vooral kraakbeen en vet, wat later omgezet wordt in bot, spieren en zenuwen. Daarom is het van groot belang om dit proces te begeleiden met de juiste babyschoentjes. 

Wat zijn goede babyschoentjes?

Onder babyschoentjes worden schoentjes verstaan met een flexibele, stevige zool, die niet te strak om de voetjes geklemd zit, maar wel optimaal ondersteunt rondom voet, hiel en enkel. Denk hierbij aan suède babyschoentjes of lederen varianten. Laat de babyvoetjes vooraf ook goed opmeten, zodat je goed kunt bepalen of je de juiste maat hebt. Kijk eens voor jongens babyschoenen op Durlinger.com.

Wanneer babyschoentjes kopen?

In het begin zal je kindje zich dus voornamelijk goed kunnen voortbewegen op blote voeten, slofjes of antislip sokken, zodat de spieren en zenuwen zich goed kunnen ontwikkelen en de tenen goed kunnen krommen. Naarmate je kleintje meer plat op de voeten gaat lopen en ook buitenshuis stapjes wilt gaan zetten, wordt het tijd om goede babyschoentjes aan te gaan schaffen om te voorkomen dat de voetjes niet op de juiste manier groeien en om de voetjes te beschermen tegen scherpe voorwerpen die eventueel binnen- of buitenshuis op de grond te vinden zijn. 

Kenmerken beste babyschoentjes

Goede babyschoentjes bestaan dus uit schoenen met een flexibele, stevige zool, gemaakt van ademend materiaal, zoals suède of leer om zweetvoeten tegen te gaan. Ook dienen de schoentjes goed te passen en dient er voldoende ruimte voor de teentjes te zijn om goed te kunnen bewegen. Maar ook weer niet teveel ruimte zodat de voetjes gaan glijden. Kies tenslotte voor een sluiting met klittenband of elastiek. Op de website van Durlinger kun je vele soorten babyschoentjes vinden die je perfect kunt gebruiken en aan kunt schaffen als eerste babyschoentjes voor je kind.