Wannagive
Image default
Winkelen

Weer in Genk

De lucht wordt ook in Genk vorm gegeven door 3 belangrijke factoren, te weten wind, luchtdruk en luchtvochtigheid. Deze factoren beïnvloeden het lokale weer in Genk. Bovendien zorgen ze ervoor dat Genk een verscheidenheid aan klimaten en weersomstandigheden kent.

Korte-termijn weer

Het korte termijn weer in Genk wordt beïnvloed door veel verschillende elementen. Het weer wordt gevormd door het type luchtdruk, de warmte van de zon, de luchtvochtigheid, de borstelige bries en meer. Al deze elementen, alsook de wind, de temperatuur en het weertype, beïnvloeden het weer in Genk op korte termijn.

Langetermijnweer

Als het gaat om het lange termijn weer in Genk, heeft de stad twee seizoenen. Genk heeft een koude winterperiode die loopt van oktober tot maart, gevolgd door een warme lente- en zomerperiode die loopt van april tot september. Deze seizoenen herhalen zich elk jaar, met als gevolg dat er een verscheidenheid aan weersomstandigheden in het jaar te vinden is.

Neerslag is ook een belangrijke factor op lange termijn. Genk heeft gemiddeld 541 mm neerslag per jaar. Neerslag kan variëren van lichte regen tot zware ijzel, hagel of sneeuw. Daarnaast is het er gemiddeld 147 dagen per jaar bewolkt.

Klimaat

Genk heeft een licht continentaal klimaat, met vrij warme zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in Genk schommelt tussen de 7.2°C in januari en 17.1°C in juli. Ook de zonuren variëren sterk, met gemiddeld 5 uur per dag in de winter en 11 uur per dag in de zomermaanden.

Weerbericht

Weersvoorspellingen zijn belangrijk om bij te houden. Ze helpen u om zich voor te bereiden op het weer in Genk. U kunt op verschillende websites terecht voor het meest actuele weerbericht van Genk. Daarnaast kunnen lokale weerradars ook nuttig informatie verschaffen over het weer in Genk.

Conclusie

Het weer in Genk is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals luchtdruk, luchtvochtigheid, wind en meer. Genk kent twee seizoenen, een koude winter en een warme zomer. Neerslag en zonuren variëren gedurende het jaar. U kunt het actuele weerbericht van Genk eveneens op verschillende websites raadplegen. Om het meeste uit uw dag te halen, raden wij aan om weer in Genk goed in de gaten te houden.

.