Wannagive
Image default
Winkelen

Veilig je fiets opbergen met een fiets ophangsysteem

Een fiets ophangsysteem biedt jou als eigenaar van een fiets erg veel voordelen. Een fiets is een dure aankoop. Natuurlijk wil je dan ook dat deze goed opgeborgen is op een veilige plek waar deze niet beschadigd. Je kunt je fiets in de schuur of in de garage stallen, maar de kans is groot dat de ruimte hier beperkt is omdat je al zoveel dingen hebt die opgeslagen moeten worden. Gelukkig is daar de oplossing: een ophangsysteem voor je fiets! Zo’n systeem is specifiek geschikt voor wat betere, duurdere fietsen, zoals racefietsen en andere specialistische fietsen. Echter kunnen ook andere fietsen in het ophangsysteem geplaatst worden, zolang ze niet te groot zijn. Dit is wat je over het ophangsysteem moet weten!

Waarom een ophangsysteem voor je fiets?

Natuurlijk kun je je fiets gewoon met zijn standaard in de schuur zetten. Echter is de kans groot dat je garage schuur al vol staat met spullen en een fiets er nog nauwelijks bij kan. Wanneer je moeite moet doen een plekje voor je fiets te vinden, is de kans groot dat de fiets makkelijk beschadigt. Om je fiets veilig te stellen van schade is een fiets ophangsysteem ideaal! Daarnaast hebben veel racefietsen ook niet eens een standaard. Ook dan kan een ophangsysteem uitkomst bieden. 

Horizontaal of verticaal ophangen?

Wanneer je voor een ophangsysteem voor je fiets kiest, heb je meerdere keuzemogelijkheden. Je zult namelijk moeten kiezen of je je fiets horizontaal of verticaal wilt ophangen. Bij een horizontaal systeem kun je je fiets een stuk hoger hangen, waardoor deze minder snel beschadigd. Het nadeel is dat zo wel meer ruimte in beslag wordt genomen. Je kunt er ook voor kiezen om je fiets verticaal op te hangen. Je kunt dan vervolgens weer kiezen uit twee systemen, namelijk een ophangsysteem dat bevestigd wordt aan de muur of een systeem dat wordt bevestigd aan het dak. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website!