Wannagive
Image default
Zorg

Zo regel je een mooie uitvaart

Het regelen van een uitvaart is niet iets wat je zomaar doet.  Het is het laatste wat je voor iemand kunt doen. Dat doe je met liefde en gevoel. Je probeert om een zo mooi mogelijke uitvaart neer te zetten. Waarbij  iedereen goed afscheid te kunnen nemen van de overleden persoon. Zou je graag willen weten hoe je een mooie uitvaart kan regelen? Lees dan snel verder voor een aantal tips. Hopelijk helpen de tips een beetje. 

 

Hulp inschakelen 

 

Iedereen heeft elkaar nodig in een moeilijk tijd zoals een uitvaart. Wees daarom niet bang om hulp in te schakelen voor het regelen van de uitvaart. Het is altijd goed om mensen om je heen te hebben die je kunnen helpen met bepaalde keuzes maken. Je kan de taken hiernaast verdelen onder alle mensen die helpen. Zo is het voor iedereen duidelijk wat er verwacht wordt. Bij Onyx kan je voor uitvaartverzorging Amsterdam kiezen. Iemand zal je dan helpen met alles regelen. Op die manier ben je er zeker van dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. 

 

De overleden persoon 

 

Veel mensen hebben al een bepaald idee over hun uitvaart. Kijk daarom of de overleden persoon bepaalde wensen had voor zijn of haar uitvaart. Heeft de overleden persoon niets achtergelaten? Probeer dan zoveel mogelijk dingen te regelen die je doen denken aan de overleden persoon. Het is voor iedereen fijn dat er bijvoorbeeld muziek wordt gedraaid die de overleden persoon graag luisterde. Dit kan helpen met het rouwproces. Ben je zelf een beetje bezig met het regelen van je uitvaart? Probeer dan echt je wensen op papier te zetten. Dit zullen je nabestaanden echt waarderen, omdat zij dan weten dat het echt jouw wensen zijn. 

 

Mooie locatie 

 

Bij een mooie uitvaart hoort ook een mooie locatie. Was de overleden persoon gelovig? Dan kan de uitvaart plaatsvinden in de kerk waar hij of zij bij was aangesloten. Was de overleden persoon niet gelovig? Dan wordt er vaak gebruik gemaakt van de aula van het crematorium of de begraafplaats. Maar dat hoeft niet. Kies een locatie die goed voelt. Dat kan ook de kantine van de voetbalvereniging zijn. Of het café waar hij of zij vaak kwam. Op de locatie kun je natuurlijk andere spullen zetten die belangrijk waren voor de overleden persoon. Zo kun je de persoonlijkheid weer wat meer terugbrengen tijdens de uitvaart. Er is geen bepaalde manier waarop een uitvaart moet plaatsvinden. Het is uiteindelijk belangrijk dat je doet wat het beste past bij de overleden persoon. De uitvaartondernemer kan je hierbij helpen.

 

Rouwkaarten 

 

Om de mensen om je heen te informeren dat een dierbare persoon is overleden, kan je ervoor kiezen om rouwkaarten te sturen. De uitvaartondernemer kan je helpen met een rouwkaart kiezen of je kan de rouwkaarten zelf laten maken. Misschien is er wel iemand in de familie- of vriendenkring die goed is in ontwerpen. Het is dan natuurlijk prachtig als diegene de rouwkaarten kan maken. Het is belangrijk dat de rouwkaarten snel worden verstuurd naar degenen die uitgenodigd moeten worden. Een andere keuze is om een bericht in de krant te plaatsen. In de praktijk gebeurt dit vaak voor mensen die populair zijn in bijvoorbeeld de gemeente. Of als de adressenlijst erg incompleet is.