Wannagive
Image default
Zorg

Dit zijn de baby trends van dit jaar

Als je gaat shoppen voor de babykleding, denk je waarschijnlijk aan wat je zelf er leuk uit vindt zien. De baby heeft immers nog geen duidelijke mening hierover. Comfort en stijl zijn daardoor twee van de belangrijkste factoren voor veel vaders en moeders. Zo komen ze bijvoorbeeld bij de z8 collectie uit als ze opzoek zijn naar babykleding meisje of jongen. Maar wat zijn nou eigenlijk de trends van dit jaar, en wat gaan we vooral in de winkels zien? In dit artikel nemen we je mee naar de huidige top 5 trends op het gebied van babykleding. Om ze kort even te noemen, duiken we in op het gebruik van aardetinten, prints en motieven, opdruk met cartoons en een vintage look. Daarnaast zullen we het ook hebben over de materiaalkeuze. Je wilt immers niet alleen dat de baby er goed uitziet, maar ook dat deze zich nog comfortabel kan bewegen als het rondkruipt door het huis.

Kleur, print en motief

Als allereerste een trend die al een tijdje te zien is in de wereld van babykleding, maar voorlopig nog niet zal verdwijnen. Namelijk de aardse kleuren voor kleding. Babykleding zoals de ‘Name it winterjas baby’ in bijvoorbeeld mosterdgeel, oker, mosgroen of bruin. Dit zijn kleuren die voornamelijk in de winter en herfst goed tot hun recht komen en bij het seizoen passen. Dit valt ook goed te combineren met een andere trend, namelijk de printjes en motiefjes. Denk hierbij aan de standaard streepjes en stipjes, of iets uitdagends zoals een plantenmotief, een motief met diertjes of een dierenprint erop. Een shirtje met zo’n printje kan je daaropvolgend weer combineren met bijvoorbeeld een spijkerjasje of vestje in een van dezelfde kleuren.

Comics en een vintage look

Twee totaal verschillende trends, die niets met elkaar te maken hebben zijn de comics en de keuze voor vintage kleding. Veel kleine kinderen groeiden op met cartoons zoals mickey mouse, winnie the pooh en tegenwoordig zijn er weer allerlei andere cartoons te vinden. Geef je je eigen nostalgie met Winnie en Knorretje door aan je kinderen? Of ga je voor Paddington of de Teletubbies? Hoe dan ook, de shirtjes  en pyjamas met cartoon opdrukken zijn altijd helemaal in.

 

Daarnaast is ook de retro en vintage look van de jaren ‘70 weer helemaal aan het terugkomen, zowel in onze kledingmaten als in de babykleding. Dit combineert zich ook goed met de aardse tinten die we eerder benoemden, omdat de bruinige en okerachtige kleuren al snel bij de vintage vibe passen. Maar denk ook aan de flared broeken, kanten kraagjes of franjes. Ook een leuke combinatie; een matchende outfit met jezelf! 


Maar naast al deze trends en wat er allemaal hip is op het moment van kopen, blijft er natuurlijk wat anders ook belangrijk. Het comfortabel zijn van de babykleding. Materialen als katoen en polyester zijn heel normaal in de kledingindustrie, maar wat dacht je van kinderkleding van wafelstof, bio katoen of badstof? Lekker zacht, goed ademend en een mooie look!