Wannagive
Image default
Zorg

Welke massage kun je het beste nemen?

Wanneer je een massage wilt nemen zul je er al snel achter komen dat er verschillende type massages zijn. Per persoon verschilt het welke massage je het beste kunt nemen. Daarnaast is het ook belangrijk om er achter te komen wat bij jou de klachten zijn en waar je mee geholpen wilt worden. Misschien heb je last van specifieke klachten waar rekening mee gehouden moeten worden. Wij hebben een aantal verschillende soorten massages voor je op een rijtje gezet. Hopelijk wordt de keuze hierdoor een stukje makkelijker. 

Een massage om te ontspannen

Veel mensen die een massage krijgen, doen dit vooral om te ontspannen. Misschien heb je wat last van je rug of schouders, maar zijn de klachten niet heel heftig. In dat geval is het vooral fijn als alles even los gemasseerd kan worden. De bloedtoevoer naar de spieren moet bevorderd worden zodat de stress in je spieren minder wordt. In veel gevallen zul je je na een ontspanningsmassage direct een stuk beter voelen. 

Een deep tissue massage voor vervelende klachten

Heb je last van zeurende pijn en klachten die moeilijk weg gaan? Dan is de kans groot dat een ontspanningsmassage niet goed zal helpen. Het probleem ligt dieper en zal dan ook goed aangepakt moeten worden. Dit kan gedaan worden door middel van een deep tissue massage. Deze vorm van masseren richt zich op de diepere lagen van je spieren. Het doel is om deze spierknopen los te krijgen zodat de pijn minder zal worden. 

Chronische pijn verhelpen

Veel mensen hebben last van chronische pijn. Dit kan komen door bijvoorbeeld een blessure. Wanneer je dit wilt verhelpen door middel van een massage is het belangrijk om heel gericht te werk te gaan. Bespreek hiervoor altijd goed waar je last van hebt met de masseur zodat hij ervoor kan zorgen dat de chronische pijn verdwijnt.