Wannagive
Image default
Bedrijven

Met deze interieurtips kom je de boekenweek van 2021 zeker comfortabel door!

De boekenweek staat voor de deur! Van 6 t/m 14 maart gaan we ons weer extra verdiepen in de boeken. Het thema van dit jaar is: tweestrijd. Lezen wordt vaak ter ontspanning gedaan. Daarbij speelt interieur een belangrijke rol. Je wil natuurlijk van het optimale comfort genieten bij het lezen van een goed boek. In deze blog vertellen wij je hoe je dit het beste kunt aanpakken. Om een beetje in het thema van de boekenweek te blijven, laten we je per onderwerp twee voorbeelden zien!

Een plek voor je favoriete boeken

Als je regelmatig boeken leest is het handig om een opbergplek te hebben. Hiervoor heb je natuurlijk de algemene boekenkasten. Je kunt een paar kasten tegen elkaar aan zetten. Prachtig toch, zo’n wand vol met boeken. Dit geeft het echte “bibliotheek in eigen huis” gevoel. Maar zou je graag een iets minder aanwezige/grote opbergplek voor je boeken willen, dan hebben we nog een leuke tip voor je! Denk bijvoorbeeld eens aan een wandrek of een wandschap. Dit staat prachtig, is ruimtebesparend en je hebt er meteen een leuk item voor aan de muur mee te pakken.

Een fijne zitplek

In een leeshoek wil je niet alleen een fauteuil die er stylish uitziet, maar die ook heel erg lekker zit. Dat kan in principe elke stoel zijn. Maar je staat meteen voor een belangrijke keuze. Wil ik een authentieke bibliotheek stijl? Kies dan voor een mooie, grote leren fauteuil in de kleur cognac. Dit matcht perfect en brengt je meteen in de goede sfeer. Of wil je liever een fauteuil met een zachte stof zoals velvet of bouclé? Hiervan krijg je meteen een warm gevoel door de gezellige uitstraling. Zo’n lastig dilemma. Wat past het beste bij jou?

De juiste lamp

Een lamp is natuurlijk onmisbaar in een leeshoek. Als je ‘s avonds nog even tot rust wilt komen met een boek, is goed licht een must. Het licht geeft meteen ook sfeer en warmte aan de ruimte. Het fijnste is als het licht van boven komt zodat je niet in je eigen schaduw zit te lezen. Kies daarom voor een hanglamp. Als die mogelijkheid er voor jou niet is kun je gaan voor een vloerlamp. Let dan wel op dat je een vloerlamp aanschaft die bijvoorbeeld draaibaar/verstelbaar is. Wij adviseren je om een duurzame ledlamp te gebruiken. Dit is veel beter voor het milieu en uiteindelijk voor jou ook goedkoper, want het is een lange termijn investering.

Een bijzettafeltje

Hoe handig is het als je kopje thee binnen handbereik staat tijdens het lezen. Zet daarom een leuk bijzettafeltje neer. Ook dit geeft wat meer body aan de leeshoek en is vooral voor jouzelf heel erg praktisch. Maak de bijzettafel af door er een leuk plantje op te zetten of een aantal kaarsenhouders.

Wat extra comfort en warmte

Je leeshoekje in nu zo goed als af, maar het heeft nog een finishing touch nodig. Iets wat nét dat extraatje geeft. Gelukkig hebben we op dat vlak hebben nog een aantal leuke tips voor je. De belangrijkste is wat ons betreft een vloerkleed. Dit hoeft niet perse een grote te zijn en de vorm maakt ook niet zoveel uit. Een vloerkleed vult te allen tijde de ruimte op, staat gezellig en geeft extra warmte. Door het plaatsen van een hocker kun je lekker met je voeten omhoog, wel zo fijn als je een tijdje gaat besteden in je leeshoek. Voeg ook een aantal leuke kussentjes en een lekker warm plaid toe. Dit zal echt wonderen doen. Zo kun je in alle rust ultiem genieten van je favoriete boek!