Wannagive
Image default
Auto

Wat is leasen?

auto leasen zzp en mercedes vito lease 

Een lease auto is een voertuig dat voor een bepaalde periode tegen een vaste prijs ter beschikking gesteld wordt door een leasemaatschappij. Jaren geleden werden lease auto’s vooral door zakelijke klanten gebruikt, tegenwoordig is het leasen voor privédoeleinden steeds populairder aan het worden. Dit wordt ook wel private lease genoemd. Omdat de auto op naam blijft staan van de leasemaatschappij kun je het leasen vergelijken met huren.

Hoe komt het dat leasen populairder wordt?

Dit heeft te maken met de voordelen van het leasen. Wanneer je bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter leasen wilt als bedrijfsbus, kan je altijd uitgaan van vaste maandelijkse kosten. Je weet daarnaast wat je kunt verwachten aan de service van de leasemaatschappij. In het contract kun je lezen op welke zaken je recht hebt. Dit varieert echter per leasevorm. Een financial lease contract verschilt van een operational lease. Na het beëindigen van een financial lease wordt je eigenaar van de auto. Dit is bij een operational lease niet het geval. Bij beide contracten hoef je geen extra kosten te betalen voor bijvoorbeeld het onderhoud en verzekering van de auto.

Tweedehands leasen De populariteit is ook te danken aan het beschikbaar stellen van nieuwe auto’s. Door het leasen van een wagen hoef je niet meer jaren te sparen voor een gloednieuw voertuig. Dit maakt het aantrekkelijk en toegankelijk. Toch hoeft de auto niet perse nieuw te zijn om hem te kunnen leasen. Het is ook mogelijk om een tweedehands voertuig te leasen. Dit zijn vaak relatief jonge auto’s die weinig kilometers gereden hebben. Om er achter te komen of je goedkoper bent met het leasen van een auto, zowel een nieuwe of tweedehandse, is het verstandig om het internet te raadplegen en te berekenen welke maatschappijen voordeliger zijn. In sommige gevallen is zelfs het kopen van een auto minder duur.

https://www.autoleasenzzp.nl