Wannagive
Image default
Auto

Kopen of verkopen van uw BMW occasion

Particulier of autobedrijf

Het kopen van een auto bij een particulier of bij een bedrijf maakt verschil in het onderhandelen van de prijs van uw BMW occasion. Bij een bedrijf zijn er meer mogelijkheden. Echter zullen zij als bedrijf ook een bepaalde winst moeten overhouden aan de auto. Bij een particulier is het beter mogelijk om een ‘buitenkans’ te scoren. 

Inruilauto

Bij een particulier is het vaak niet mogelijk om een auto in te ruilen. Dit is bij een bedrijf altijd mogelijk. Het is welbekend dat het loont om uw auto particulier te verkopen, echter heeft niet iedereen hier tijd en zin in. Wanneer u toch uw auto inruilt op een andere tweedehandse auto kunt u op het volgende letten:

  1. De korting wordt vaak opgeteld bij de inruilprijs. Bekijk dus altijd wat u per saldo moet betalen.

  2. Een autobedrijf kan gebreken veel voordeliger oplossen dan uzelf. Geef dit aan wanneer het autobedrijf uw auto controleert.

  3. De meeneemprijs is vaak een netto prijs zonder inruil. Het geeft u een idee hoeveel onderhandelingsruimte er is.

Wachten loont

Zoals al eerder genoemd zit niet iedereen erop te wachten om zijn of haar auto particulier te verkopen. Toch kan het flink de moeite zijn om de auto zelf te verkopen. In sommige gevallen kan dit honderden of zelfs duizenden euro’s extra opleveren. Toch geldt dit voor zowel de koper als de verkoper. Wij lichten dit graag nader toe.

Koper

Als de kopende partij heeft u een bepaald eisenpakket waarmee uw zoektocht begint. Soms kan lang duren voordat uw de perfecte gebruikte auto heeft gevonden. Het is belangrijk om uw emoties hierbij te beheersen. Er zijn bijvoorbeeld zoveel BMW occasions dat er altijd de perfecte auto voor u tussen zit. Tenzij u haast heeft is het onnodig om uw eisenlijst in te korten. 

Verkoper

Als verkoper wilt u voornamelijk de hoogste verkoopprijs. Zet bij uw eerste vraagprijs altijd hoog in. Dit geeft u voldoende marge om de koper tegemoet te komen. Deze zal namelijk zelden direct aan de vraagprijs voldoen. Bekijk ook de marktsituatie rondom uw auto. Heeft u een zeldzame occasion waar veel vraag naar is? Dan kunt u gerust uw poot stijf houden en vasthouden aan uw vraagprijs. Bij het tegenovergestelde komt het aan om zaken zoals een gunstige kilometerstand, onderhoudshistorie en onderscheidende opties. Het feit blijft dat bij zowel het kopen als verkopen van een auto beide partijen een bepaald spel moeten spelen

https://www.bmw-vergelijker.nl