Wannagive
Image default
Auto

Hoe onderhandel ik de beste prijs voor mijn BMW occasion?

Hoe onderhandel ik de beste prijs voor mijn BMW occasion?

Tijdens de aankoop en verkoop is het voor sommige mensen een sport en voor anderen een noodzakelijk kwaad; de onderhandeling. Of het nou gaat om een BMW occasion of MINI occasion; het spel draait feitelijk om de belangen van beide partijen. De koper wil de laagste prijs en de verkoper wil de hoogste prijs. Ook is een auto kopen bij een bedrijf is net weer even anders. Hierbij heeft u als koper meer ruimte om te onderhandelen en kunt u profiteren van de voordelen die een bedrijf biedt. Denk aan garantie en extra service zoals een onderhoudsbeurt of reparaties.

Om als koper of verkoper de beste resultaten te behalen tijdens uw onderhandeling geven wij u graag een aantal tips.

Stel limieten in

Verken allereerst de markt waar de auto zich in bevindt. Een voorbeeld is de youngtimer markt waarbij er overduidelijk meer vraag is dan aanbod. Dit zorgt dat een nette youtimer voor flinke prijzen aangeboden worden. Dit geldt andersom wanneer er meer aanbod is dan vraag. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe model op de markt wordt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan het uitkomen van de nieuwe BMW 3-serie. Zo’n leasetopper wordt aan de man gebracht en heeft tot gevolg dat het oude model massaal op de markt komt.

Koper

Focus tijdens de bezichtiging op minpunten van de auto. Dit kunt dan gebruiken om de prijs naar beneden te onderhandelen. Wilt u een tweedehands BMW kopen? Let dan goed op eventuele koel- en olielekkages. Voornamelijk de 8-cilinder motoren zijn berucht om koelproblemen. 

Bekijk wat de vraagprijzen zijn van vergelijkbare voertuigen en bepaal voor uzelf wat u maximaal wilt uitgeven. Als u zich defensief opstelt biedt u 15% onder uw limiet. Bij een limiet van €10.000 biedt u dus €8.500. Dit is echter naar inzicht en geldt dus als een richtlijn. Wanneer de auto voldoet aan al uw eisen biedt u 5% onder uw limiet. Hiermee behoudt u een gezonde marge.

Verkopen van BMW occasion of MINI occasion

Als verkoper heeft u uiteraard ook een limiet. Dit is het minimale bedrag dat u voor de auto wenst te ontvangen. Zorg dus altijd dat de verkoopprijs boven uw limiet ligt. Hiermee heeft u ruimte om te onderhandelen. Bent u particulier? Dan komt er vaak ook emotie bij kijken. Als iemand uw auto komt bekritiseren. kan dit soms in het verkeerde keelschat schieten. Probeer u emotie dus zoveel mogelijk uit te schakelen.

Probeer eerlijk te zijn richting de koper. Bij problemen zal deze altijd contact met u opnemen. Het heeft dus weinig zin om bijvoorbeeld een motorstoringslampje te wissen. Deze zal dan bij een proefrit of op de weg naar huis weer inschakelen. Ook het verbergen van olie- en koellekkages zijn lastig en voor iemand met een goefend oog makkelijk te zien. Hiermee valt u dus door de mand en zal dit de koper waarschijnlijk afschrikken. Wilt u dus een eerlijke prijs voor uw gebruikte BMW occasion of MINI occasion? Wees dan realistisch en geduldig!

 

https://www.bmw-vergelijker.nl/

Gerelateerde artikelen

Een rijschool in Delft voor het rijbewijs

Meer informatie over deze rijschool in Amsterdam

De stad ontdekken met Tourist taxi Rotterdam