Wannagive
Image default
Auto

Hoe bespaar je op je leaseauto?

Operational lease auto en ford transit connect lease 

Geld besparen op je autogebruik kan met iedere auto. Voor korte ritjes de fiets nemen in plaats van de auto, niet te hard rijden, zo gelijkmatig mogelijk rijden zodat je niet steeds hoeft te remmen en op te trekken en opletten in welke versnelling je rijdt; dat soort dingen spaart voor iedere automobilist geld uit. Maar ook bij het uitkiezen van je auto kun je al op je portemonnee letten. Ook wanneer je een auto wilt leasen, want tegenwoordig zijn er zo veel mogelijkheden in de leasewereld dat je niet gebonden bent aan een beperkt aanbod.

Waar kun je op letten om te besparen?

Ook in kleinere, goedkope auto’s is er tegenwoordig volop keuze bij leasemaatschappijen. Kijk eens goed naar de verbruikscijfers; onder andere op websites van autotijdschriften en de ANWB vind je heel veel vergelijkingsmateriaal waarmee je kunt uitzoeken hoeveel geld je in de praktijk kwijt zult zijn aan je brandstof. De looptijd van je leasecontract maakt veel verschil; hoe langer de looptijd, hoe goedkoper je in het algemeen uit bent. En wist je dat je ook gebruikte auto’s kunt leasen? Daarnaast maakt het veel uit of je voor financieel of operationeel leasen kiest.

Wat is wel en niet inbegrepen?

Een Ford Transit Connect lease je bijvoorbeeld nieuw met een full operationalcontract voor het dubbele van de ongeveer honderdzestig euro per maand die je betaalt met financial lease voor een vijf jaar oude auto met een looptijd van zestig maanden. Maar met financial lease heb je nog wel veel bijkomende kosten, terwijl je met full operational lease alleen je maandtermijnen hoeft te betalen terwijl je niets bijbetaalt voor onderhoud of reparatie. Bekijk een leasecontract dus altijd goed voor je het afsluit; wat zit er wel en niet in? En kies je voor zekerheid of houd je de kosten liever zo laag mogelijk.

https://www.operationalleaseautozakelijk.nl/