Wannagive
Image default
Zorg

Schouderklachten en rugklachten behandeling

Oorzaken rugklachten en schouderklachten

Ons leefpatroon is door vele duizenden jaren heen enorm veranderd. Waar we lang, lang gelden zijn begonnen jagers en verzamelaars zijn we ontwikkeld tot een ras die door technologische ontwikkelingen het werk hebben vereenvoudigt. Hierdoor zitten we meer voor ons werk. Denk maar eens na, zitten voor de computer, in de auto en voor de tz zitten. Doordat we minder bewegen, krijgen we helaas ook meer klachten. Slechte lichaamshoudingen, of overbelast werk (stress) zijn belangrijke oorzaken van schouderklachten, rugklachten en nekklachten.

Rugklachten ontstaan door de overspanning van spieren rond de rug. Deze spieren trekken aan de rug, waardoor er pijn in de onderrug ontstaat. Er ontstaat een vicieuze cirkel waardoor de rug en lichaam niet meer ontspannen. Ook schouderpijn komt veel voor. Sterker nog, dit is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten.

Een logische oorzaak is omdat de schouder een complex onderdeel van ons lichaam is. Doordat de schouder zoveel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. De schouder kan vrij snel overbelast worden, waardoor er een pijnlijke schouder ontstaat.

Zorg ervoor dat je voldoende beweegt, maar wees voorzichtig met zware belasting of een langdurige belasting. Zo kun je pijn in de schouder proberen te voorkomen. Pijnlijke schouders zijn erg vervelend en lastig, omdat je je schouder altijd nodig hebt. Het levert situaties op dat je je dagelijkse werk niet meer (goed) kunt doen. Simpele dingen zoals je jas aantrekken of je haar kammen worden lastig.

Een lage rugpijn of nek behandeling bij de chiropractor

Schouderklachten en rugklachten kunnen allerlei soorten pijn tot gevolg hebben: van een zeurende tot stekende pijn in de rug tot een uitstralende pijn naar de benen. Een chiropractor is deskundig in een schouderklachten behandeling, lage rugpijn behandeling en ischias behandeling. Naast het behandelen van de klacht werkt de chiropractor ook preventief. Door een regelmatige controle en gerichte adviezen voorkomt hij verdere beschadiging van uw wervelkolom en zenuwstelsel.

De meest voorkomende nek en schouderklachten op een rij

  • Artrose: Slijtage van het kraakbeen van de schouder.
  • Frozen shoulder: Weefsel om het schoudergewricht is ontstoken.
  • Slijmbeursontsteking: Wanneer deze slijmbeurs is ontstoken, is deze opgezwollen, zodat het tegen je spieren aandrukt. Hierdoor heb je veel pijn in de schouder.
  • Schouderluxatie: Bij een schouderluxatie is de arm uit de holte van het schoudergewricht geschoten.
  • Peesontsteking: Bij een peesontsteking zijn er kleine scheurtjes in de pees gekomen.
  • Thoracic-outlet-syndroom: Bij het thoraric-outlet-syndroom is er een vaatzenuwbundel in of in de buurt van de schouder bekneld geraakt.
  • Rotator-cuff: Wanneer meerdere spieren in de schouder niet goed samenwerken, zorgt dit voor schouderinstabiliteit en andere schouderklachten.
  • Impingement: Ontstaat als weefsel wordt ingeklemd tussen de schouderkop en het schouderdak.
  • Muisarm: Last van pijn in schouder en arm als gevolg van (te_veel werken met de muis.
  • Schouderblessure: Een blessure aan de schouder, waarbij pijn in schouder en nek kan optreden.

Chiropractor Centrum helpt u af van uw klachten

U bent van harte welkom bij het Chiropractic Cenrum in Enschede of Alphen a/d Rijn voor een intakegesprek. Aan de hand van een lichamelijk onderzoek bepalen wij de oorzaak van uw klachten en stellen wij een behandelplan op. Het doel is definitief uw klachten oplossen of significant verminderen. Plan uw afspraak online via de website.

https://www.chiroprac-tor.nl