Wannagive
Image default
Auto

Privégebruik wordt gerekend in een eigen bijdrage

Je werknemers moeten het hele land doorrijden om op locatie te komen van het kantoor of voor vergaderingen. Een ideale reden om dan te gaan werken met een lease auto. Toch zijn er dan zat werknemers die hun huidige, privé auto aan de kant zetten. Ze ‘krijgen’ ten slotte toch een auto van de baas. Dat is echter niet zo. Je kunt niet van een bedrijf een auto krijgen waarmee je naar het werk rijdt, maar ook naar Zuid-Frankrijk in de zomervakantie. Om die reden wordt er aan de werknemers een zogenoemde eigen bijdrage gevraagd. Dit is iets anders als bijtelling. Het gaat bij de eigen bijdrage namelijk om iets anders.

Afspraken met de werkgever

De hoogte van de eigen bijdrage is in overleg met de werkgever. Samen worden er afspraken gemaakt waarbij gekeken wordt hoeveel er ongeveer gebruik er gemaakt van de lease auto gemaakt zal worden in privé tijd. Aan de hand daarvan zal er een eigen bijdrage opgesteld worden. Toch is het ook mogelijk dat er geen eigen bijdrage gerekend wordt. Dat kan ook afhangen van de bijtelling. Bij de bijtelling brengt de fiscus een bedrag in rekening voor het privégebruik. Echter is het niet mogelijk dat de eigen bijdrage hoger is dan de door de fiscus berekende bijtelling. In dat geval zal de bijtelling, die niet negatief kan zijn, op 0 gezet worden. Op die manier wordt er een balans getrokken tussen de bijtelling en de eigen bijdrage.

Helemaal gratis is een lease auto niet

Dit laat aan werknemers zien dat je niet gratis een auto krijgt van de baas. Je maakt er hoogstwaarschijnlijk ook gebruik van in je privé tijd, al is het maar om een boodschap te halen. Er moet altijd iets betaald worden en in het geval van de lease auto is dat een eigen bijdrage voor privégebruik.

http://www.leaseautocentrale.nl