Wannagive
Image default
Auto

Een nieuwe auto kopen of een auto leasen wat wordt het?

Rij je graag in verschillende auto’s? Dan is een auto leasen wel iets voor jou. Je kan dan tegen een maandelijkse betaling (het leasebedrag), een periode lang, de auto van je dromen rijden.  Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Maar stel dat je geen zin hebt in betalingen waar je jaren aan vast zit. Misschien is een nieuwe auto kopen dan wel iets voor jou. Hoe dan ook, er is voor ieder wat wils. Daarom moet je altijd goed nagaan waar jij naar op zoek bent.

Een auto leasen

Een belangrijke reden om een auto te leasen is omdat je een splinternieuwe auto krijgt tegen een maandelijkse betaling, het leasebedrag. En hoe vaak zit je nu in een nieuwe auto? Dat is toch harstikke fijn. Je hoeft niet eerst jaren te sparen omdat je geen grote uitgaven of een aanbetaling hoeft te doen. Kosten als de verzekering en wegenbelasting zitten bij deze maandelijkse aflossing inbegrepen. De enige kosten die je eigenlijk hebt is het aflossen van je maandbedrag en het betalen van de brandstof. Verder kan je het net zo gek maken als je zelf wilt. En dus is je droomauto altijd binnen handbereik.

Je eigen auto

Een voordeel van het hebben van een eigen auto is natuurlijk dat de auto jouw eigendom is. Je hoeft het niet af te betalen en je zit verder nergens meer aan vast. Natuurlijk heb je wel bijkomende kosten als wegenbelasting, verzekering en onderhoud die geheel voor jou rekening zijn. En naarmate de auto ouder wordt kunnen de onderhoudskosten flink toe gaan nemen. Kiezen voor goedkoop auto leasen is dus helemaal zo gek nog niet. Na de leaseperiode kan je de auto afkopen zodat het jouw eigendom wordt of je kan een nieuwe leasecontract afsluiten zodat je weer een nieuwe auto rijdt.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl