Wannagive
Image default
Auto

Een bedrijfsauto leasen voor je werk

Als je een zelfstandig ondernemer bent die zelf veel buiten de deur werkt of werknemers hebt die dat binnen hun functie doen, kun je ervoor kiezen om een auto van de zaak te nemen. Deze kun je dan ter beschikking te stellen aan één of meer van je werknemers. Daarbij is het voor jezelf heel prettig om daar zo min mogelijk beslommeringen bij de te hebben. Waarschijnlijk besteedt je het liefst alles wat met de auto te maken heeft uit aan iemand anders, zodat jij gewoon kunt blijven doen waar je goed in bent.

Leasen en de lessee

In zo’n geval kies je dan al snel voor een bedrijfsauto leasen bij een leasemaatschappij. Jij als werkgever huurt als het ware de bedrijfsauto en geeft deze ter beschikking aan de medewerker die voor zijn functie de weg op moet. Bijvoorbeeld om klanten te bezoeken. Indien je in de opzet van het bedrijfsauto leasen de gebruiker van de bedrijfsauto bent, wordt je lessee genoemd. De lessee rijdt in de auto zonder eigenaar te zijn, net zoals de zogenoemde huurder geen eigenaar is. Bij een bedrijfsauto leasen blijft de auto te allen tijde juridisch eigendom van de leasemaatschappij waar je de auto leaset.

De lessee en verantwoordelijkheidsgevoel

De werknemer die je de auto laat gebruiken hoeft zich, evenmin als jij zelf, niet bezig te houden met onder andere het onderhoud van de bedrijfsauto. Hij of zij staat als laatste schakel in het stelsel van het bedrijfsauto leasen.

Omdat het bezit van de auto zo ver van zijn of haar spreekwoordelijke bed staat, kan het zo zijn dat de lessee zich niet erg verantwoordelijk voelt voor de auto. Maak daarom altijd goede afspraken over bijvoorbeeld het schoonhouden van het visitekaartje van de zaak. Anderzijds zal de gemiddelde lessee zo trots zijn op de nieuwe en gelikte auto waarin hij mag rijden, dat het hem weinig moeite zal kosten om daar netjes mee om te gaan

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl