Wannagive
Image default
Onderwijs

Dit zijn de populairste opleidingen die jij thuis (ONLINE!) kan doen

Door alle maatregelen met betrekking tot corona wordt je steeds vaker geacht thuis te blijven. Veel leuke dingen gaan niet meer door, en laat staan dat je nog productief bezig kan zijn tegenwoordig. Toch hebben veel mensen een nieuwe mogelijkheid ontdekt nu thuisblijven haast een vereiste is geworden; een online opleiding volgen. In dit artikel bespreken we de populairste opleidingen die jij nu thuis kan doen.

Psychologie

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er zich binnen het hoofd van een mens afspeelt? Overweeg dan voor een thuis-opleiding psychologie te gaan. Vooral nu je thuis binnen zit kan de stof die je tijdens psychologie behandelt je niet alleen helpen andere mensen en hoe zij werken te begrijpen, je komt er ook achter hoe dit ook voor jou geldt. Daarnaast is psychologie erg breed toepasbaar op de werkvloer. Of je nou psycholoog bent of in een ander branche zoals marketing of fitness werkt; de psychologie van mensen begrijpen is doorslaggevend om succesvol te zijn.

Fitness trainer a

Vind jij het belangrijk om (vooral nu) fit te blijven? Hecht jij waarde aan andere mensen te motiveren en te helpen hun sportieve doelen te bereiken? Dan is een opleiding tot fitness trainer a zeker wat voor jou! Vroeger kon deze opleiding alleen klassikaal gevolgd worden, maar bij sport-people kan je moeiteloos deze opleiding online volgen. Het enige waarvoor je fysiek moet komen opdagen is voor het praktijkexamen om je opleiding af te ronden. Je bepaalt dus helemaal zelf wanneer je aan de slag gaat met deze opleiding.

Informatica

Heb je altijd wel iets met computers willen doen en in een arbeidsmarkt willen werken waar veel vraag naar jouw diensten zal zijn? Een opleiding informatica past dan naadloos op jouw wensen aan! Vooral nu bijna iedereen thuiswerkt, is duidelijk geworden hoe belangrijk computers geworden zijn voor de wereldwijde samenleving. Daarom is het belangrijk dat software programma’s bijvoorbeeld zo eenvoudig mogelijk gemaakt worden en er telkens geïnnoveerd wordt. Maar voor zulke grote verbeteringen zijn er telkens experts nodig. Dus overweeg om deze opleiding te volgen als jij ervan houdt met computers te gaan werken.

Snellezen

Tot slot hebben we nog een kleinere bonuscursus. Voor veel banen is het belangrijk dat je zo goed mogelijk en zo snel mogelijk informatie verwerken kan. Daarbij is de grootste bottleneck hoe snel jij met informatie bent. Vaak sla jij informatie op door het te lezen, maar dat kan best intens zijn en langzaam gaan. Daarom is het een goed idee om een cursus snellezen te nemen. Hiermee kan je wel tot 2 keer zo snel lezen, en houd je meer vrije tijd voor jezelf. Zo ben jij straks misschien wel de productiefste persoon op de werkvloer.

Dit waren de populairste opleidingen die je online kan volgen. Of je nou besluit een opleiding psychologie, fitnesstrainer a, informatica of snellezen te volgen; we wensen je veel succes!