Wannagive
Image default
Marketing

SEO Marketing

Misschien ben je als bedrijf wel bekend met de mogelijkheden die marketing voor jouw bedrijf kan hebben, maar misschien ook nog niet. In dit artikel focussen we ons op een van de meest voorkomende varianten van online marketing, namelijk SEO Marketing. Maar wat is dit nou eigenlijk voor soort marketing?

SEO staat voor Search Engine Optimization, en focust zich dan ook op de optimalisatie van zoekmachines en hun resultaten. Het is een soort overkoepelende term voor verschillende onderdelen zoals zoekmachine optimalisatie, techniek optimalisatie en linkbuilding. Om het beste SEO marketing resultaat te behalen voor uw bedrijf of dienst, kan je een combinatie vormen van deze onderdelen.

De hulp van een marketing bureau

Omdat er bij online marketing of digital marketing, en dan nu specifiek seo marketing, best veel komt kijken, is het aan te raden om een marketing bureau hierbij in te schakelen in plaats van dit zelf uit te voeren. Door deze gespecialiseerde mensen is het SEO marketing bureau resultaat een stuk hoger dan dat van je eigen creaties. Online marketeers zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van je website of webshop, waardoor er allerlei voordelen zijn om hun in te schakelen.

 

Voor kleine bedrijven of ondernemers kan het inschakelen van een bureau als iets groots en ingrijpends worden gezien. Logisch, het kost immers geld. Gelukkig werken veel marketeers met een no cure, no pay regeling die eigenlijk zegt dat wanneer er geen SEO marketeer resultaat zichtbaar is, je niet hoeft te betalen. Dit maakt de risico’s gelijk al een stuk lager en overzichtelijker.

 

Wanneer de SEO marketing door een extern bedrijf wordt overgenomen, wordt er vaak voor een wat langere tijd een plan opgesteld. Hierdoor krijg jij als ondernemer wat meer vrije tijd en neemt de marketeer deze taken over. Het kan ook wat extra rust in je hoofd geven, omdat de taken dan uitbesteed worden aan iemand die hiervoor is opgeleid.

Voordelen van SEO marketing

Aan het bijhouden van SEO marketing zitten veel voordelen, maar dit is wel een proces dat veel tijd gaat kosten. Er zijn altijd veranderingen binnen de systemen en regelgeving, waardoor het van belang is hiervan op de hoogte te blijven, mocht je er voor kiezen om zelf de SEO werkzaamheden bij te gaan houden. Dit is dan ook niet aan te raden.  De trends, de algemene vindbaarheid en wat er op dat moment de beste marketingtechnieken zijn, dit zijn onderdelen van de marketingstrategie die een online marketeer voor je uit zal voeren, zodat je hier zelf geen aandacht aan hoeft te besteden.

 

Als je zelf bezig bent met de marketing van een bedrijf, loop je altijd kans dat je er als het ware te dichtbij staat. Hierdoor heb je mogelijk niet alles door wat er speelt, of kijk je er met een gekleurde blik naar. Het inschakelen van specifiek personeel om deze taken uit te voeren, gaat erg veel tijd kosten. Je moet hierbij nieuwe sollicitaties voeren, lonen betalen en dan is het nog maar hopen dat je een geschikte persoon met voldoende kennis hebt aangenomen.