Wannagive
Image default
Telefonie

Zo zorg je ervoor dat jouw telefoon beschermd is

Bijna 1 op de 3 Nederlanders loopt rond met een barst in het telefoonscherm van hun toestel. Je kent dus vast wel iemand in je omgeving wiens smartphone niet meer in opperste staat is. Zonde, want hierdoor kan deze persoon niet optimaal gebruikmaken van alles wat het toestel te bieden heeft, maar ziet het er bovenal niet heel erg fraai uit. De oplossing? Een telefoonhoesje kopen. Naast telefoonhoesjes zijn er ook nog andere handige telefoonaccessoires die je eigenlijk in huis moet hebben. Of kunnen we beter zeggen: om je telefoon moet hebben? Al is het alleen al om de reden dat ze ontzettend handig zijn.

Tip 1: Koop een telefoonhoesje

Het is eigenlijk heel eenvoudig: smartphones zijn gemaakt van kwetsbare materialen. Zo ziet de glazen behuizing van een iPhone 12 Pro er wel heel chique uit, maar na een val niet meer. Om te voorkomen dat je toestel kwetsbaar blijft voor schade van buitenaf, kun je maar beter een hoesje kopen. Zulke telefoonhoesjes vind je bijvoorbeeld bij Casimoda. Ze verkopen ook doorzichtige hoesjes: ideaal voor degenen die het design van hun smartphone willen blijven zien. Wil je dat de krassen op de body van het toestel niet meer zichtbaar zijn? Kies dan voor een telefoonhoesje met printje, zoals bijvoorbeeld een iPhone 11 Pro hoesje met gewaagde dierenprint.

Tip 2: Een screenprotector

Nog een handige tip voor de actieve smartphonegebruikers onder ons: een screen protector. Het voorkomt namelijk krassen, vingerafdrukken en andere ongewenste beschadigingen op het scherm van je telefoon. Wel zo belangrijk, want je ziet het schermpje ongetwijfeld de hele dag door. Er zijn verschillende type screen protectors verkrijgbaar, zoals een glazen protector of een van kunststof folie. De glazen screenprotectors zijn van veruit de beste kwaliteit en kunnen we daarom het beste aanbevelen. Wil je dat niemand kan meekijken? Zeg maar dag tegen pottenkijkers met de privacy glass screenprotectors.

Tip 3: Een oplader

We hebben eigenlijk nooit genoeg telefoonopladers. Als je onderweg bent in de auto, op vakantie gaat, bij vrienden blijft overnachten of simpelweg vaak spulletjes kwijtraakt. Een telefoon moet opgeladen kunnen worden om van alle functies gebruik kunnen blijven maken. Je kunt daarom maar beter een reserve oplader in huis halen, zodat je altijd een back-up hebt. Koop altijd een originele oplader van het telefoonmerk, want de goedkopere opladers van enkele euro’s kunnen zelfs gevaarlijk zijn!