Wannagive
Image default
Kunst en Kitsch

Hoe creëer je een RVS sculptuur?

Hoe creëer je een RVS sculptuur?

RVS kunstopdrachten, vrijwerk  of tuinbeelden

Tuinbeelden ontwerpen en uitvoeren is als RVS kunstenaar inspirerend. Het kunstbeeld verfraait als tuinbeeld meestal een mooie tuin. Daarom is het zo fijn en uitdagend om aan een tuinbeeld te werken. Meestal is er een bepaalde wens wat het tuinbeeld mag verbeelden of uitstralen. Ook de plaats waar het beeld moet komen is meestal wel bekend. Maar een RVS tuinbeeld, award of een RVS kunstopdracht maken is lastiger maar ook uitdagender dan Vrijwerk maken. Goethe verwoordde het destijds al goed toen hij stelde: In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.

RVS beeld ontwerpen

Om een sculptuur te kunnen maken is een ontwerp nodig. zijn. Voor een kunstenaar-beeldhouwer begint het vaak met een schetsje. Dat kan zelfs een krabbeltje op de hoek van en servet of krant zijn.  Als je voelt dat dat potentie heeft om tot een mooi RVS kunstwerk te evolueren komt de volgende stap.

RVS kunstbeeld in het klein

De schets moet vertaald of verbeeld worden tot een ruimtelijke vorm met 3 dimensies. Dat kan op meerdere wijzen: traditioneel met een klein modelletje van goedkoop beeldhouwmateriaal als was, gips of karton. Hedendaags door met een computer een 3D model te maken en dat eventueel uit te printen op een 3D printer.

 

Voor mij werkt het vaak sneller en prettiger om het nog van materiaal te maken dat je kunt aanraken. Het beeld in je handen voelen ontstaan is toch een bijzondere ervaring die je met een 3D programma mist. Daarentegen geeft het 3D programma weer de mogelijkheid om prachtige artists imprssions te maken die er levensecht uitzien. Alsof het kunstbeeld of sculptuur al uitgevoerd is in  RVS. Maar welke keuze de beeldhouwer ook maakt het begint bijna altijd met schetsen die uitmonden in resulteren in kleine schaalmodellen van karton of een 3D artist impression. Zelf maak ik daarna vrijwel altijd eerst nog een prototype op ware grootte van goedkoop beeldhouwmaterialen  als was, klei, karton of hout.

RVS beeld als Prototype of Mock-up

Als de 3D artist impression of het modelletje van het RVS sculptuur naar mijn zin (en die van de klant!) is maak ik een prototype. Om het ontwerp van de RVS sculptuur op ware grootte te zien is altijd weer spannend. Kloppen de verhoudingen in het groot ook? Klopt de grootte visueel ook? Voordeel van het prototype is dat het eenvoudig is om e.e.a. snel aan te passen.

RVS sculptuur uitvoeren

Voor RVS kunst of RVS sculpturen kun je met diverse metaal bewerkingstechnieken werken. Het belangrijkste is dat de vorm klopt. Als die vorm en de verhoudingen na aanpassingen eenmaal in orde zijn kun je met een gerust hart aan het werk gaan. Dan wordt het knippen, walsen, kloppen, zetten, buigen en/of lassen om het RVS in de juiste vorm te krijgen. De materialen waar ik dan mee werk zijn voornamelijk RVS plaatwerk en RVS profielen (buizen en kokers)

Afwerking RVS kunst

Mooie RVS kunst verdient een mooie afwerking. Je kunt geen mooi beeld maken als de afwerking niet tiptop is. Mijn RVS sculpturen krijgen altijd een mooie en passende afwerking. De huid van het RVS kan gladgeslepen geslepen worden en daarna als een spiegel gepolijst worden met een diepe een hoogglans. Een prachtig RVS sculptuur dat glimt als een spiegel in het zonlicht is oogverblindend mooi. Het contrast tussen de hoogglans delen en de bewust mat gemaakte delen geven het beeld extra spanning. Het maakt dat het boeiend blijft om naar het kunstobject te kijken. Ook RVS richtingloos schuren of borstelen kan heel mooi zijn.

Kwaliteit RVS sculpturen

Natuurlijk wil dat ik de RVS sculpturen ook mooi blijven. Daarom is alleen de beste kwaliteit RVS geschikt. Dat is het zogenaamde RVS 316. Een RVS soort die ook gebruikt wordt op dure zeewaardige jachten. Zo blijft een RVS kunstbeeld buiten ook mooi. RVS sculpturen zijn daarmee geschikt voor binnen (in huis of kantoor) en buiten (in de tuin of openbare ruimte) .

RVS kunst bekijken

Behalve op internet zijn mijn RVS sculpturen ook te vinden in diverse beeldentuinen en kunstgalerieën.  Mocht u daar langs willen gaan dan kunt u het beste even vooraf een afspraak maken en informeren of het RVS sculptuur of kunstbeeld dat u wilt zien ook geëxposeerd staat.

Bekijk alle Moderne sculpturen en beelden van RVS

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/rvs-sculpturen/beelden-soort/kunstopdracht/

Gerelateerde artikelen

Versier jouw huis met een wanddecoratie schilderij

Kunst in opdracht – Kunstopdracht – RVS – Inox kunst

Meer sfeer in je huis creëren