Wannagive
Image default
Telefonie

Tips, weetjes en informatie over mobiele providers

Een mobiel abonnement bevat enorm veel keuze aan providers. U heeft keuze uit diverse aanbieders die elk hun eigen voorwaarden hanteren. De meeste providers hebben zowel sim only abonnementen als een aanbod in combinatie met een toestel. Er zijn vele bundels verkrijgbaar van 1GB tot zelfs onbeperkt internetten. Bij enkele providers kunt u maandelijks opzeggen. U hoeft dan geen afkoopsom te betalen doordat u het contract voortijdig beëindigd. Andere opties zijn een eenjarig of tweejarig contract aangaan. Waarbij de maandelijkse kosten bij een tweejarig contract het laagste zijn. U kiest de provider, het aantal bel en sms minuten, de grootte van de internet bundel waarbij u de keuze heeft uit 4G of 5G internetsnelheid. Ook kunt u per merk kiezen welke smartphone u het liefst heeft. Bij elke telefoon staan de specificaties omschreven als u mobiele providers gaat vergelijken. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe 5G smartphone modellen op de markt.

(Inter)nationale bundels

Tegenwoordig zijn bij veel providers de bundels zo aangepast dat ze in heel Europa te gebruiken zijn. U kunt dus over de grens gratis de nationale internet bundel gebruiken zonder dat u ook nog eens extra per MB hoeft te betalen. Voor de gehele wereld hebben sommige providers wereldbundels waarbij u per zone betaald en zo een aantal MB’s voordelig aan kunt schaffen. In Nederland kunt u bij veel providers goedkoop internetten voor maar enkele euro’s en ook goedkoop bellen en sms-en. Als u deze combineert met onbeperkt bellen gaat u trouwens nooit over uw belbundel heen. Kies dus een bundel die past bij zowel uw internetgebruik in Nederland als in het buitenland. Vergelijk daarvoor alle providers die het voordeligst zijn op internationaal vlak.

Een nieuw toestel nemen bij het abonnement

Bij een abonnement kunt u de nieuwste telefoons uitkiezen voor een laag toestelkrediet welke u per maand aflost aan uw mobiele provider. Grote aanbieders bieden de nieuwste smartphones aan op afbetaling. Vaak zijn er ook nog interessante aanbiedingen. Kijk daarvoor bij bundels en telefoons door providers onderling te vergelijken. U kunt zelf uw toestelkrediet kiezen. Soms betaald u een laag bedrag bij voor uw smartphone en lost u de rest maandelijks af. Het grote voordeel is dat u het nieuwste toestel in handen heeft zonder het grote bedrag ineens te hoeven betalen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een los toestel die u in zijn geheel betaald. U heeft dan alleen nog maar terugkerende kosten aan uw abonnement welke altijd voordelig kan zijn bij de juiste provider.

BKR registratie en toestelkrediet

Elk toestelkrediet tot 250 euro zal geen BKR registratie ondervinden. Dat heeft voordelen, want zo u kunt dan elders nog makkelijk een lening aangaan zoals een hypotheek. Elke smartphone boven de 250 euro wordt verplicht bij de BKR aangemeld sinds 1 mei 2017. Dit geld voor alle providers die toestellen aanbieden in combinatie met een abonnement. U krijgt altijd een positieve notering. Bij een achterstand in de betaling kan er ook een negatieve notering worden vermeld. Dit kan problemen geven als u een andere lening aan wilt gaan. Als u negatief uit de toets komt, kunt u altijd een sim only en los toestel kopen. Ook kunt een toestel met een advieswaarde van minder dan 250 euro per maand kiezen.

Wat heeft u nodig om een abonnement af te sluiten?

Bij een sim-only of een toestel-abonnement is uw identiteitsbewijs nodig en het bankrekeningnummer waar maandelijks de abonnementskosten vanaf gaan. U dient een Nederlands paspoort, ID kaart of rijbewijs te hebben. Sommige providers bieden abonnementen aan voor mensen die naast een buitenlands paspoort ook een Nederlandse verblijfsvergunning hebben. Dit verschilt dus en kunt u vinden door de meest passende providers te vergelijken. U ondertekend het contract digitaal wat meestal via IDIN verloopt via uw bank, waarbij u 0,01 cent overmaakt om uw bankrekening te verifiëren. Dat wisselt per provider. De provider controleert of u bij Preventel staat geregistreerd. Dit gebeurd alleen als u voorgaande betaalafspraken bij andere abonnementen niet bent nagekomen. Het belang van Preventel is net als bij de BKR, dat er wordt voorkomen dat mensen meer lenen dan ze kunnen betalen.

Als u een toestel lening boven de 250 euro per maand aanvraagt zal er een inkomens en lastentoets plaatsvinden. U vult uw inkomen in en uw maandelijkse lasten. Daarna krijgt u te horen of het abonnement is goedgekeurd. Ook wordt er een automatische kredietcheck gedaan bij het BKR. Als alles groen licht heeft, wordt uw toestel snel aan huis geleverd.

De beste provider

Kortom is de keuze een zeer breed scala wat betreft mobiele abonnementen. Ook is de keuze persoonsgebonden. Veel mobiele providers hebben zeer voordelige opties om te kunnen profiteren van bel gemak, een grote data bundel en de beste smartphones die u tegen een twee-jarig relatief laag maandbedrag al in huis heeft. Zo heeft u alle communicatiemiddelen in huis zonder teveel te moeten betalen.

https://www.mobieleproviders.nl/