Wannagive
Image default
Vakantie

Wat te doen in Rome

Rome staat bekend als een van de mooiste en oudste steden ter wereld. De geschiedenis van Rome omvat meer dan 2500 jaar en het is sinds de oprichting een centrum van macht, politiek, cultuur en ontwikkeling.

Colosseum

Deze machtige structuur is een van de meest beroemde en iconische bezienswaardigheden ter wereld en een reis naar Rome zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het Colosseum. Dit gebouw werd gebruikt om spelen, gladiatortoernooien en andere vormen van entertainment te houden en werd regelmatig bijgewoond door de Romeinse keizers.

Sint-Pietersplein

Rome heeft een klein land in een land – het Vaticaan. Deze onafhankelijke staat is een van de belangrijkste religieuze plekken ter wereld en het Sint Pietersplein is een iconische plek waar veel belangrijke evenementen hebben plaatsgevonden.

Trevi fontein

Er zijn niet veel andere fonteinen in de wereld die zo rijkelijk zijn versierd en gebeeldhouwd als de Trevi-fontein. Het is een traditie geworden om munten over je schouder in het water te gooien voor veel geluk, hoewel het misschien moeilijk is om dit te doen naast honderden andere toeristen!

Auto huren in Rome

Een auto is niet meteen het handigste vervoermiddel in de stad, maar wie enkele dagen in Rome verblijft zal misschien kalmere oorden willen opzoeken. Tips voor autoverhuur in Italië: https://www.autoitaly.nl/autoverhuur-tips-advies-italie/. Zo zijn de Castelli Romani een populaire daguitstap die makkelijk met de auto zijn te bereiken. Ter plaatse zijn er autoverhuurbedrijven zoals Payless, Enterprise, Alamo, Keddy By Europcar, Hertz, Sixt, Dollar, National, Surprice, Global Rent a Car, Goldcar, Green Motion, Thrifty, InterRent, Firefly, Europcar, Budget, Avis, Rhodium, Flizzr, enz.

https://www.autoitaly.nl