Wannagive
Image default
Auto's en Motoren

Voorkom ongemak, houd een rittenregistratie bij

Indien uw beschikt over een auto van de zaak, moet er bijtelling betaald worden over het privégebruik van de auto. In 2021 is de bijtelling vastgesteld op 22 procent voor brandstof- hybride- en dieselvoertuigen. Voor elektrische voertuigen geldt een bijtelling van 12 procent over de eerste € 40.000 en 22 procent over de meerwaarde. Wordt er bijtelling betaald, dan mag er ook privé met de auto gereden worden. Liever geen bijtelling betalen? Dan mag er maximaal 500 kilometer privé met de auto gereden worden en dient er een sluitende rittenregistratie bijgehouden te worden.

 

Ritregistratie bijhouden

Het bijhouden van een ritregistratie is niet moeilijk, maar neemt wel veel tijd in beslag. Tenminste, als je het met de hand bij gaat houden. Per rit moet namelijk bijgehouden worden hoe laat u bent begonnen met rijden, hoe laat u bent gearriveerd, het start- en stopadres, het aantal gereden kilometers, de totale kilometerstand en het karakter van de rit. Als dit handmatig bijgehouden wordt met pen en papier, neemt dit veel tijd in beslag en is de kans op fouten aanwezig. Eenvoudiger is om de rittenregistratie bij te houden met een rittenregistratiesysteem. Met behulp van een rittenregistratie systeem in de auto worden er coördinaten gemeten via GPS en verstuurt naar een online account. Hier bekijkt en beheert u de rittenregistratie, en vervolgens exporteert u de gegevens naar Excel, PDF of een Fiscaal rapport.  

Voorkom boetes

Mocht u ooit een controle krijgen vanuit de Belastingdienst, kunt u met de ritregistratie aantonen dat er op jaarbasis niet meer dan 500 km privé is gereden. Belangrijk om te weten is dat de Belastingdienst de gegevens tot 7 jaar terug kan vragen. Bewaar de gegevens dus goed, want de boete van een foutieve of helemaal geen ritregistratie kan hoog oplopen, plus dat er nog eens verzuimboete of vergrijpboete bij komt.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/