Wannagive
Image default
Bedrijven

Tijd voor jezelf

Languit in een warm bad. Gedachten op nul en heerlijk ontspannen. Eigenlijk willen we dit iedere dag wel, maar meestal komen we daar niet aan toe. Uitgebreid badderen met een soap bar, badschuim, bruisballen, en een biologisch afbreekbare sisal of konjac spons. Gewoon de tijd nemen voor een goede verzorging van lichaam en geest. Gelukkig kan dat tegenwoordig op een natuurlijke manier zonder gebruik te maken van toegevoegde schadelijke of sterke huiduitdrogende stoffen. Plastic flessen met shampoo, douchegel, zeep of badschuim. Als je het milieu belangrijk vindt, dan zijn daar eigenlijk geen excuses meer voor. Natuurlijk kies je dan voor goed verzorgende en afbreekbare producten die geen schadelijke resten achterlaten.

De natuurlijke badspons

De tijd van de kunststof badspons is nu echt voorbij. Denk je aan het milieu dan kies je voor een biologisch afbreekbaar exemplaar. Gelukkig is er voldoende keuze in verschillende soorten natuurlijke sponzen.
Konjac spons, gemaakt van de wortels van de Konjac aardappel
• Loofah spons, gemaakt van de vezels van de Loofah plant
• Natuur- of zeespons, dit organisme leeft op de zeebodem en kan na het oogsten worden gebruikt als badspons.
Naast de bovengenoemde sponzen zijn er ook badsponzen die zijn gemaakt van een combinatie van verschillende natuurlijke materialen zoals katoen, sisal, bamboe en kokosvezel.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zin om lekker in bad te gaan, maar zie je een beetje op tegen de tijd die het in beslag neemt? Bereid je dan goed voor en leg alle benodigdheden vooraf klaar. Een shampoobar, puimsteentje, nagelschaartje en scheermesje mogen natuurlijk niet ontbreken. Vul het bad alvast met warm water en één of meerdere bruisballen. Hang je favoriete badjas klaar en zorg voor een fijn en ontspannend muziekje. Ben je in het bezit van een bamboe badkuiprek, dan heb je een goede reden om je favoriete boek of tijdschrift niet te vergeten.