Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Maaien en mulchen tegelijk: het kan met de zitmaaier

Met een speciale zitmaaier met mulchsysteem kunt u uw gazon maaien en mulchen tegelijk. Hartstikke handig natuurlijk. Bij De Kock Machines vindt u een ruim assortiment aan prachtige zitmaaiers. De voordelen van mulchen zijn groot en de nadelen maar klein. Het enige nadeel van mulchen is namelijk dat uw gras sneller groeit en u dus vaker zult moeten maaien. Maar gezond, sterk gras, dat willen we allemaal wel of niet? Hoe zorgt mulchen ervoor dat uw gras het zoveel beter doet? En wat heeft een zitmaaier daarmee te maken?

De mulchmaaier: de zitmaaier die mulcht

Een zitmaaier die mulcht is vaak te herkennen aan het ontbreken van de opvangbak. Let wel op, want niet elke zitmaaier zonder opvangbak is automatisch een mulchmaaier. Als een mulchmaaier het gras maait verhakkelt hij het gemaaide gras tot kleine snippers. Deze snippers worden vervolgens door de luchtstroom, gecreëerd door de maaibladen, in het gazon geduwd. Hierdoor ontstaat er een bodembedekking tussen het gras dat rijk is aan voedingsstoffen en bestaat uit volledig organisch materiaal.

De voordelen van mulchen

Het voordeel van deze speciale mulchlaag gemaakt door uw zitmaaier is dat hij een beschermingslaag vormt over de aarde. De wortels van het gras blijven zo langer gekoeld en vocht wordt beter vastgehouden. Uw gras wordt dus sterker en u hoeft minder vaak te sproeien. Als het veel regent voorkomt deze laag ook het slijkerig worden van uw gazon. Daarnaast zorgt de bodembedekking er ook voor dat onkruid en mos veel minder kans maken om zich te wortelen op uw mooie grasveld.

Neem contact op met de specialisten

De mulchlaag van afgemaaid gras zit dus vol met voedingsstoffen en tijdens het verteringsproces komen die allemaal vrij op uw gazon. De mulchlaag is dus een natuurlijke vorm van bemesting en voedt uw gras. Hierdoor komen we dus bij het nadeel van mulchen, namelijk dat u vaker zult moeten maaien omdat uw gras beduidend meer zal groeien. Wilt u meer informatie betreft deze maaier? Neem dan contact op met De Kock Machines. Bekijk ook eens het assortiment nieuwe zitmaaiers op de website.

Gerelateerde artikelen

Is een slotenmaker Den Haag betaalbaar?

Hoe werkt uw schakelmateriaal

Geef je kapotte servies een tweede leven met een gouden randje met een Kintsugi-kit van dit bedrijf