Wannagive
Image default
Auto's en Motoren

Motornavigatie

Motornavigatie

Een motorrit maken kan heel leuk zijn. Maar als u de omgeving niet kent, kunt u gemakkelijk verdwalen. Dat is waar motornavigatie om de hoek komt kijken.

 

Navigatie maakt uw leven een stuk gemakkelijker door u stapsgewijze aanwijzingen naar uw bestemming te geven. En als u een GPS-navigatiesysteem gebruikt, kan het u zelfs helpen de kortste of meest efficiënte route te vinden.

 

Er zijn een paar verschillende soorten motornavigatiesystemen om uit te kiezen. Sommige zijn op zichzelf staande eenheden die op uw fiets worden gemonteerd, terwijl andere apps zijn die op uw smartphone worden uitgevoerd.

Zelfstandige navigatie

Zelfstandige apparaten zijn over het algemeen duurder dan apps, maar ze zijn ook duurzamer en gemakkelijker te gebruiken tijdens het rijden. Als je van plan bent veel off-road te rijden, is een stand-alone unit waarschijnlijk de beste keuze.

Smartphone-navigatie

Smartphone-apps zijn een goedkopere optie, maar u moet uw telefoon op de een of andere manier op uw fiets bevestigen. Dit kan een beetje lastig zijn en je moet er ook voor zorgen dat je telefoon is opgeladen voordat je vertrekt.

 

Enkele van de meest populaire motornavigatie-apps zijn Google Maps, Waze en MapQuest.

 

Hoe u het juiste motornavigatiesysteem

kiest Bij het kiezen van een motornavigatiesysteem zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Bedenk eerst hoeveel u bereid bent te besteden. Zoals gezegd zijn stand-alone units over het algemeen duurder dan apps.

 

Overweeg vervolgens wat voor soort rijden je gaat doen. Als je het vooral op verharde wegen houdt, is een smartphone-app waarschijnlijk voldoende. Maar als je offroad gaat, heb je een robuuster systeem nodig dat ruwer terrein aankan.

 

Denk ten slotte aan gebruiksgemak. Een stand-alone unit is meestal het gemakkelijkst te gebruiken tijdens het rijden, maar het is niet altijd het handigst. Als je voornamelijk in de stad rijdt, is een smartphone-app misschien handiger, omdat je hem voor andere dingen kunt gebruiken als je niet op de fiets zit.

 

Welk type systeem u ook kiest, motornavigatie kan uw ritten een stuk aangenamer maken door de stress weg te nemen bij het vinden van uw weg. Dus als u op zoek bent naar een gemakkelijkere manier om u te verplaatsen, bekijk dan zeker enkele van de opties op de markt.