Wannagive
Image default
Vakantie

Top 10 stranden in Sardinië

Zelfs in een land waar de prachtige stranden zijn twee cent, de Italianen toegeven dat die in Sardinië zijn bijzonder Bellissima. Het eiland tops regelmatig polls van de beste stranden ter wereld, met spiagge variërend van de ruige, cliff-backed inhammen van het oosten naar de duinen geflankeerd strengen van het westen.

Een flydrivexl Sardinië is een echte aanrader

Sardinië hagelwitte stranden en blauwer-dan-blauwe zeeën worden vaak vergeleken met het Caribisch gebied – maar waarom, eerlijk gezegd, zou je jezelf voorstellen ergens anders? Beste voor escapisten: Is Aruttas

Spearing in de Golfo di Oristano, de stranden op het schiereiland Sinis behoren tot de mooiste eiland, maar idealiter u uw eigen auto nodig hebben om hen te bereiken. Mooiste van alles is, is Arutas, een boog mat met wit zand en kleine steentjes die het water te laten lijken een verrassende schaduw van aquamarijn. Jarenlang werd haar kwartszand afgevoerd voor aquaria en stranden van de Costa Smeralda, maar niet meer.

Bored van flopping op het strand? De nabijgelegen vakantieoord Putzu Idu trekt surfers, windsurfers en kitesurfers. Of maak een boottocht naar kale, rotsachtige Isola di Mal di Ventre (Maag Ache Island), die zijn naam te danken heeft aan de zeeziekte die zeilers vaak leed tijdens het navigeren de winderige wateren. Zin in een road trip? De panoramische SP71 weg dips en stijgt van 25 km langs de Costa del Sud, een van de mooiste kust strekt zich uit het zuiden van Sardinië.

Beste voor eenzaamheid: Spiaggia di Piscinas

Het is de moeite waard de extra mijl naar de Costa Verde (groene kust) voor een glimp van de kust van Sardinië op zijn wildste. Zonder twijfel een van de mooiste stranden Spiaggia di Piscinas, een lint van gouden zand lopen tussen een winderige zee en een enorme uitgestrektheid van de duinen gevlekt door sterke groene macchia scrub. De torenhoge duinen oplopen tot 60m. Vind het strand in een 9 km onverharde weg van de (afrit Ingurtosu) SS126.

Meer willen? Glijden over naar het naburige Spiaggia di Scivu. Gesteund door enorme duinen, de 3 km lik van fijn zand is heerlijk afgelegen.

Beste voor zwemmen: Spiaggia Rena Bianca

Belangrijkste strand van Santa Teresa di Gallura’s is een schoonheid, met een strook van bleke zand en een aantal van de duidelijkste, ondiepe water op het eiland, waardoor het een verpletterend keuze voor een goede zwemmen – ook voor gezinnen met kleine kinderen. Vanaf het strand kunt u uitkijken over de Straat van Bonifacio’s spectrum van blues naar Corsica en tot aan de 16e-eeuwse Torre di Longonsardo. Vanaf het strand van de oostpunt een spoor discussies langs de kust, langs granieten rotsblokken en rotsformaties die de verbeelding met hun ongelooflijke vormen vuren. Spectaculairder is nog steeds Capo Testa, 4 km ten westen van Santa Teresa, met zijn gigantische, wind likte granieten rotsblokken en paden rijgen door het struikgewas aan rotsachtige baaien en de kobalt Med. Beste voor witte zand: Spiaggia della Pelosa

Een verrukkelijk vegen van het strand, 2,5 km ten noorden van Stintino, Spiaggia della Pelosa ontlokt kreten van verwondering met zijn fijne melige zand en ondiepe zee die vervaagt van aquamarijn tot topaas. Het wordt voorgezeten door een Catalaanse-Aragonese uitkijktoren over het water op de steile Isola Piana. Het strand is verpakt in juli en augustus, dus voor een meer rustige ervaring voorkomen dat deze maanden.

Terwijl je hier bent, neem de boot naar het Isola dell’Asinara, een nationaal park vernoemd naar de bewoner albino ezels. Het eiland is best te voet of per fiets. Of lid worden van de windsurfers de bries van Stintino te vangen.

Beste celebrity schuilplaats: Spiaggia del Principe

Waar om te ontsnappen aan de paparazzi lens op Sardinië Costa Smeralda is de vraag miljoen dollar voor de celebs die er komen op hun mega-jachten. Een aantal prachtige baaien halsketting het fantastische klap van de kust, waar de wind geslagen granieten bergen Gallura’s naar beneden tuimelen naar inlaten fjordeachtige in de smaragdgroene zee. Een van de mooiste is de Spiaggia del Principe, een prachtige halve maan van bleke zand nestelde onder lage kliffen vernoemd naar Prins Karim Aga Khan, die zijn zegel van goedkeuring heeft gegeven.

Houd in gedachten dat de Costa Smeralda is verzadigd met Italiaanse vakantiegangers in juli en augustus, dus mijden deze maanden voor goedkopere prijzen en rustigere stranden.

Beste voor wandelaars en klimmers: Cala Goloritzè

Een van de mooiste baaien je ooit zult ogen op klappen, Cala Goloritzè ligt in de zuidelijke kromming van de Golfo di Orosei. We kunnen lyrisch over hoe de zee glinstert als Blue Curacao en bizarre kalksteenformaties gooien uit kliffen gedrapeerd in macchia en steeneiken, maar zien is echt geloven. De Aguglia, een 148m hoge naald van de rots die torent hoog boven het strand, is een magneet voor klimmers.

Het strand ligt op ongeveer een uur lopen aflopend op de oude muilezel pad van de Altopiano del Golgo, een vreemde, andere wereld plateau waar geiten, varkens en ezels grazen. Een bewegwijzerde weg van Baunei klimt 2km van onmogelijk steile haarspeldbochten naar het plateau. Beste voor de boot touring: Golfo di Orosei

Waar de Gennargentu bergen botsen spectaculair met de zee, de enorme vegen halve maan van de Golfo di Orosei is geen one-hit-wonder als het gaat om de stranden. Baseren jezelf, zeg, in Cala Gonone in te slaan langs de kust te voet of per boot.

Als u niets anders, cruise langs de ‘Blue Halve Maan’, die is bezaaid met grotten en verborgen baaien, doen wanneer kalkrotsen pure boven de kristalheldere zee. Bergbeklimmers spin de kliffen van wild mooie Cala Luna, gesteund door een ravijn en geteisterd door prachtige turquoise wateren. Cala Sisine, Cala Biriola, Cala Mariolu – elke inham hier meer mind-blowingly mooier dan de volgende. Beste voor exotische vibes: Cala Brandinchi

Onmiskenbaar de mooiste stranden van San Teodoro’s, is Cala Brandinchi vaak omschreven ‘Little Tahiti’ en het echt leeft aan de hype. De baai is een dunne boog van zachte zandstranden en kristalheldere turquoise wateren en omgeven door dennenbossen. De bult van Isola Tavolara stijgt aan de horizon. Het verkennen van de kust onthult een verstrooiing van andere strand schoonheden, zoals Spiaggia La Cinta, met suiker-fijn zand en topaas zee. Het strand trekt kitesurfers en vogelaars die het hoofd naar Stagno San Teodoro naar roze flamingo’s, reigers, kleine zilverreigers en ijsvogels te spotten. Beste voor eiland-hoppers: La Maddalena

Een deel van een cluster van roze graniet eilanden en eilandjes die de Parco Nazionale dell’Arcipelago di La Maddalena, La Maddalena bungelt uit de noordoostelijke punt van Sardinië in de wind afgeslepen Straat van Bonifacio tussen Sardinië en Corsica. Het is een geweldige uitvalsbasis voor varen rond prachtige baaien van het eiland, juweel gekleurde wateren en graniet likte in raar natuurlijke sculpturen. Elena Tour is een goede keuze voor boottochten.

Of hop over naar zijn wilde, serene zus, Isola Caprera, met pijnbomen cloaking granieten rotsen en een aantal verleidelijke baaien. Giuseppe Garibaldi, revolutionair en all-round Italiaanse held, hield Caprera en maakte het zijn huis en schuilplaats in het Compendio Garibaldino.

http://www.flydrivexl.nl/europa/fly-drive-sardinie/