Wannagive
Image default
Vervoer en transport

Tips voor het kiezen van een zakelijke autoverzekering

Ben je als ondernemer veel op weg? En staat de auto of bestelwagen waarmee je dit doet op de balans van je onderneming? Dan is een zakelijke autoverzekering verplicht. Net als voor particuliere auto’s geldt dat je voor bedrijfswagens kunt kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste bedrijfswagenverzekering voor jouw situatie.

Let om meer dan de premie alleen
Een bedrijfsautoverzekering vergelijken doe je heel gemakkelijk online. Daarbij is het verleidelijk om je vooral te richten op de premies. Hoe goedkoper, hoe gunstiger denk je misschien. Zeker als startend ondernemer is het logisch dat je de vaste lasten zo laag mogelijk wilt houden. Maar voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering geldt dat het minstens zo belangrijk is te letten op de polisvoorwaarden. Je wilt uiteindelijk wel goed verzekerd op pad. Let ook op zaken als het eigen risico. Dit kan per verzekeraar behoorlijk verschillen. Vaak geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Kies de juiste dekkingsvariant
Wat je voor jouw bedrijfswagen minimaal nodig hebt is een zakelijke WA-verzekering. Dit is wettelijk verplicht. Deze verzekering dekt schade die je met je bedrijfswagen aanricht bij anderen. Deze basisverzekering kun je aanvullen met beperkt casco of volledig casco. Volledig casco wordt ook wel allrisk genoemd. Afhankelijk van de specifieke variant kan met beperkt casco of volledig casco schade aan jouw eigen auto ook (deels) onder de dekking vallen. Kies je voor een uitgebreidere dekking, dan lopen ook je premiekosten op.

Wat zit er allemaal in het pakket?
Let bij het vergelijken van een zakelijke autoverzekering of bestelwagenverzekering verder op wat er allemaal in het pakket inbegrepen zit. Zo kan het zijn dat een inzittendenverzekeringen in een pakket opgenomen is. Ben je veel samen op pad, dan kan dit voor jou bijvoorbeeld een belangrijke verzekering zijn om te hebben. Het kan ook zijn dat deze verzekering niet opgenomen is in een bepaald pakket. In zo’n geval zul je deze apart moeten afsluiten. Wees je daar bewust van wanneer je zakelijke autoverzekeringspakketten met elkaar vergelijkt.

Extra tip
Wat doe je als je bedrijfswagen een miniem krasje oploopt? Bij kleine schade kun je overwegen om deze zelf te betalen, en niet te claimen bij je verzekeraar. Doe je dat wel, dan kan dit effect hebben op bijvoorbeeld je no-claim korting waardoor je premie stijgt. Vind je het moeilijk om de juiste verzekering te vinden, passend bij jouw unieke situatie? Neem dan eens contact op met een financieel adviseur om de verschillende opties samen door te nemen.