Wannagive
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group is een erkend bedrijf in de branche van koelopslag en FTL transport

In Geldermalsen zit Frigo Group Logistics. Dit toonaangevende bedrijf in de branche van palletvervoer en koeltransport heeft inmiddels een grote staat van dienst. Het begon voor Frigo Group allemaal in 1973 toen akkerbouwer Hein van Elderen in Nieuw-Vennep zijn eerste koelhuis bouwde. Met deze overstap van landbouw naar opslag van levensmiddelen legde Hein de basis voor de huidige Frigo Group die rust op 4 pijlers.

  1. Frigo Nieuw-Vennep met een vrieshuis dat volledig is aangepast aan de huidige regels en normen.
  2. Frigo Group Logistics in Geldermalsen waar alle logistiek wordt geregeld.
  3. Frigo Group Transport (FGT), de vervoerstak ook gevestigd in Geldermalsen.
  4. FGT Warehousing, de beheerafdeling van Frigo Group Transport.

Dankzij een professioneel team van medewerkers heeft Frigo Group de zaken rondom koelopslag en diepvriestransport goed op orde. Margreet van Elderen is de CEO. Zij werkt nauw samen met Jan Kamphuis (managing director FGL en FGT Geldermalsen) en Ron Sprengers (operational en warehouse manager in Nieuw-Vennep). Tot de klantenkring behoren kleine, middelgrote en grote producenten en handelaren in met name vis, vlees, brood en kip. Naast transport in Nederland, verzorgt Frigo Group ook vervoer naar landen als Frankrijk, België, Spanje en Luxemburg.

Op het laatstgenoemde land zoomen we even in. Luxemburg – officieel Groothertogdom Luxemburg – grenst aan België, Frankrijk en Duitsland. Op Malta na is Luxemburg het kleinste land in de EU: 2586 vierkante kilometer. Groothertog Henri is sinds 2000 het staatshoofd. In 2013 werd Xavier Bettel premier van Luxemburg. Bettel trouwde in 2015 met zijn vriend. Hij werd zo de eerste EU-regeringsleider die in het huwelijk trad met iemand van hetzelfde geslacht. Xavier Bettel is lid van de Demokratesch Partei, een liberale politieke partij. Het Internationaal Monetair Fonds heeft uitgerekend dat Luxemburg, binnen de EU, het hoogste bbp (bruto binnenlands product) heeft. Dit heeft te maken met de vele financiële instellingen die het land telt en met het feit dat veel mensen in Luxemburg werken die er niet wonen. Wat de Europese samenwerking betreft, heeft Luxemburg een belangrijke diplomatieke rol.

https://www.frigogroup.com/nl/diensten