Wannagive
Image default
Bedrijven

Online shoppen versus fysiek shoppen

Het aantal online aankopen in Nederland stijgt aanzienlijk en het lijkt er op dat mensen steeds minder vaak naar een fysieke winkel gaan om hun aankopen te doen. Zelfs de boodschappen worden tegenwoordig steeds vaker online besteld. Wat is de reden voor al deze online aankopen? En wat zijn de voordelen van fysiek shoppen ten opzichte van online shoppen eigenlijk?

Online shoppen vanuit je luie stoel

Het grote voordeel van online shoppen is dat het erg gemakkelijk is. Zo hoef je je huis niet uit en kun je gewoon op de bank blijven zitten. Het aanbod op het internet is extreem waardoor je uren online kan shoppen. Het gemak van online shoppen is dus groot. Ook kun je gemakkelijk verschillende winkels vergelijken en zo dus de beste prijs uitzoeken.

Lang wachten en retourneren

Het nadeel van online shoppen is dat je de producten niet gelijk in handen hebt. Het verzenden kan vaak enkele dagen duren. Daarnaast moet je zelf de moeite nemen om iets terug te sturen als het niet goed is. De kans dat iets niet past is namelijk groter bij online shoppen omdat je het niet van tevoren fysiek hebt kunnen proberen. Ook kan het zo zijn dat het product dat je besteld hebt in het echt anders uitziet dan wat je had verwacht.

Een goed voorbeeld: de bijenkorf klantenservice

Vaak is de fysieke klantenservice van een winkel beter dan een online klantenservice. Als je online iets besteld bij een winkel dan kan het handig zijn om dit bij een winkel te bestellen die ook een fysieke winkel heeft. Hierdoor heb je altijd nog een fysieke plek om op terug te vallen. De bijenkorf klantenservice is daarbij zowel online als offline een goed voorbeeld van een winkel met goede service.

Gelijk passen en je lokale economie ondersteunen

Toch heeft ook fysiek winkelen voordelen. Als je fysiek winkelt krijg je namelijk gelijk een echte indruk van de producten. Ook kun je het product gelijk uitproberen of passen. Zo hoef je dus niet achteraf dingen te retourneren. Ook kun je je lokale winkels ondersteunen door producten fysiek in de winkel te kopen.

https://nl-contact.nl/klantenservice-de-bijenkorf/