Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Tips om een rolsteiger te kopen

Wil je het jezelf en /of je collega’s ook een stuk gemakkelijker maken tijdens het verbouwen en klussen op hoogte? Kies dan voor de aankoop van een rolsteiger via Rolsteiger.net, een rolsteiger kopen kan iedereen namelijk! Maar een steiger kopen, en zeker een goede rolsteiger kopen, vereist oplettendheid. Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van een goede en passende rolsteiger? Lees dan snel verder, want in dit blog leggen we het je uit!

Zorg voor een steiger met de juiste hoogte

Het kopen van een rolsteiger is niet zo moeilijk, maar let er wel goed op dat de steiger die je gaat kopen de juiste werkhoogte en platformhoogte heeft. Er is een verschil tussen beide hoogtes. De platformhoogte is de hoogte van het loopplatform bovenop de steiger. Voor de werkhoogte die steiger verkopers aangeven, wordt er twee meter opgeteld bij de platformhoogte. Beide soorten hoogtes worden nogal eens door elkaar gebruikt. Let hier dus scherp op als je plannen hebt om een rolsteiger te kopen. Zo voorkom je een onnodige miskoop!

Wat is verstandiger: het kopen of huren van een rolsteiger?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een rolsteiger te huren. maar er een kopen is ook een optie. Als je slechts een of twee keer per jaar een rolsteiger gebruikt, is huren praktischer en voordeliger. Bij vaker of veelvuldig gebruik is het aan te raden om gewoon een nieuwe of tweedehands steiger te kopen. Huren kan in dat soort gevallen financieel niet uit. Bij huren ben je verder ook afhankelijk van de huurperiode en mogelijkheden die de verhurende partij aanbiedt. Kies je voor de aankoop van een rolsteiger, dan kun je altijd als jij dat wilt over een steiger beschikken.

Let op de gewenste soort steiger

Als je op zoek bent naar een passende steiger kom je er al snel achter dat er veel opties zijn op dit gebied. Zo zijn er diverse soorten kamersteigers voor binnengebruik. Maar ook kun je kiezen voor brede gevelsteigers of wat smallere rolsteigers. Denk goed na over waar je jouw steiger voor gaat gebruiken en bepaal op basis daarvan welk type steiger je het beste kunt kopen.

Gerelateerde artikelen

Zwemspa

ilumio.nl voor de juiste raambekleding!

Cv houtkachel