Wannagive
Image default
Bedrijven

De ideale lengte voor een vlaggenmast

Wilt u een vlaggenmast plaatsen bij uw woning of uw bedrijf? Dan is het soms lastig om te bepalen, wat nu de ideale lengte is voor de vlaggenmast. U wilt natuurlijk dat de vlaggenmast goed tot zijn recht komt. Dat is begrijpelijk, want het moet voor de juiste uitstraling wel op een goede manier gebeuren.

Ook is het bij een vlaggenmast belangrijk om te kijken waar deze geplaatst zal worden. Wanneer er een vlag gehesen wordt, wilt u natuurlijk wel dat deze prominent aanwezig is. Meestal wordt een vlaggenmast daarom aan de voorkant van een pand geplaatst.

Een vlaggenmast plaatsen

De lengte van de vlaggenmast is niet het enige waar over nagedacht moet worden bij de aanschaf van een mast. Het is ook slim om te bepalen hoe u de mast wilt laten plaatsen. Het kan op verschillende manieren.

U kunt een vlaggenmast plaatsen met een grondbuis, waarin de vlaggenmast kan worden gezet. De grondbuis gaat in een (gegraven) gat in de grond. Vervolgens wordt het gat gevuld met beton.

Een andere manier is om de vlaggenmast aan een muur te bevestigen, met behulp van beugels. Er zijn verschillende mogelijkheden om die muurbeugels te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld met pluggen of chemische ankers.

Vlaggenmasten in de ideale lengte

De ideale lengte voor een vlaggenmast bij uw woning is afhankelijk van de hoogte van uw woning. De perfecte hoogte is een halve tot een hele meter lager, dan de nok van uw woning. Dus als de nok van uw woning 10 meter is, dan is een vlaggenmast van 9 meter prima.

Bij een bedrijfspand is het net even wat anders. Hier is het vaak van belang extra goed zichtbaar te zijn. Hoe hoog zijn de gebouwen rondom uw bedrijf? Waar staat uw bedrijf? Op het industriegebied is het nog net weer vaker anders dan in een woonwijk. Het gebruikelijke advies is om voor bedrijven een vlaggenmast te kiezen die 6 tot 8 meter hoog is.

Weet u trouwens al welke vlaggenmasten er allemaal zijn? Veel succes met het kiezen van de juiste vlaggenmast in de juiste lengte.

https://deriemasten.nl/vlaggenmasten/