Wannagive
Image default
Woningen

Redenen om een uitbouw te nemen

Veel mensen leven met een ruimtetekort. Zo kan er te weinig zitruimte zijn in de woonkamer of er is te weinig opbergruimte. Het is natuurlijk niet handig wanneer je de hele tijd moet uitkijken of je tegen iemand aanloopt of dat er allemaal spullen op de grond liggen. Wanneer je graag in je huidige woning wilt blijven, zou je kunnen kiezen voor een aanbouw, uitbouw of opbouw. Met deze drie opties kun je meer ruimte creëren in huis. In dit geval gaan we het hebben over een uitbouw. Bij zowel een aanbouw als een uitbouw wordt er aan het huis gebouwd, maar bij een aanbouw blijven de buitenmuren staan. Maar waarom zou je een uitbouw van jouw woning? – De Aanbouwexpert plaatsen?

Extra ruimte en geen verhuizing

Ten eerste is het creëren van meer ruimte de belangrijkste reden om een uitbouw te plaatsen. Wanneer je een uitbouw laat plaatsen, zorg je voor iets meer tot veel meer extra ruimte in je woning. Zo kun je bestaande kamers uitbreiden, extra ruimtes toevoegen of een nieuwe extra ruimte tussen de woning en de tuin laten plaatsen. Ook zorgt een uitbouw ervoor dat je niet meteen hoeft te verhuizen. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om een huis te bemachtigen in deze woningmarkt. Het aanbod is laag en de prijzen zijn hoog. Met een uitbouw creëer je dus meer ruimte en hoef je niet te verhuizen.

Waarde

De kosten van het plaatsen van een uitbouw kunnen hoog oplopen. Hier zul je misschien even van schrikken en voor moeten sparen. Het plaatsen van een uitbouw of aanbouw is dus zeker niet goedkoop. Een groot voordeel van het investeren in een uitbouw, is dat het zorgt voor extra waarde van je woning. Dit komt doordat er extra ruimte is toegevoegd aan de woning. Dit wordt meegeteld bij het taxeren van je huis. Daarnaast zorgen sfeervolle extra kamers, zoals een serre, voor meer waarde.

 

Gerelateerde artikelen

Een zorgwoning laten bouwen die het leven gemakkelijker maakt

Installatie winkel. De winkel voor alle installatiematerialen!

De belangrijkste trends op de vastgoedmarkt voor 2022