Wannagive
Image default
Woningen

5 tips voor het verkopen van je huis

Als je hebt besloten dat je jouw huis wilt verkopen, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt en het liefst met een goede overwaarde. Beiden zullen op dit moment niet heel moeilijk zijn door de enorme vraag naar huizen. Toch is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde punten zodat je zeker weet dat jouw huis snel verkocht zal worden. Je kan dit eventueel doen samen met een makelaar of zelf.

Keuze makelaar

Verkoop je huis met een makelaar, als je het fijn vindt om in het verkooptraject begeleid te worden. Als je voor een makelaar gaat, kies dan voor een goede makelaar bij jou in de buurt. Iemand die de regio en de prijzen kent en dus weet hoeveel potentie jouw huis eventueel heeft. Een makelaar zal namelijk altijd de beste prijs voor jouw huis vragen, dit is gunstig voor jou en voor de makelaar namelijk. Nodig verschillende makelaars uit die allemaal de waarde van jouw huis zullen taxeren en kijk met wie je een persoonlijke klik hebt. Je hoeft niet perse voor de makelaar te gaan met de hoogste vraagprijs.

Website

Als je er voor kiest om je huis zelf te verkopen, is het wel zo handig om te weten op welke websites je dit kunt doen. Verkoop je huis bijvoorbeeld via Marktplaats, social media en de website Jaap. Social media is op dit moment een hele makkelijke en laagdrempelige manier op je huis te verkopen. Je hoeft er niks voor te betalen en alleen maar aan je vrienden en familie te vragen of ze jouw post willen delen.

Foto’s

Of je jouw huis nou verkoopt met een makelaar of zonder, het is altijd van belang dat je professionele foto’s laat maken. Zorg ervoor dat je huis opgeruimd is, privé spullen/foto’s verborgen zijn en laat een professionele fotograaf langskomen die jouw huis op de beste manier kan fotograferen. Je kunt ook een video van je huis laten maken, hierdoor krijgen de kijkers nog meer interesse in jouw huis.