Wannagive
Image default
Mode en Kleding

Overhemden aanschaffen voor uw bedrijf? Hier moet u op letten!

Als eigenaar van een bedrijf moet u veel dingen regelen. Ook heeft u te maken met personeel, en daar kan ook heel veel tijd in zitten. Dit personeel is natuurlijk belangrijk, want zij gaan het werk uitvoeren. U wilt dus dat uw personeel productief is, maar ook professioneel overkomt. Professioneel overkomen komt in veel gevallen door het werk wat wordt geleverd, maar ook door de communicatie en de uitstraling van het personeel. Met de uitstraling wordt bedoeld de kleding, maar ook de verzorgde uitstraling. Misschien bent u voor die professionaliteit wel van plan om overhemden aan te schaffen voor het personeel, dan bent u hier aan het juiste adres. Verder in dit artikel gaat het over de punten waar u op moet letten als u overhemden wilt gaan aanschaffen voor het personeel van uw bedrijf.

Kwaliteit

De kwaliteit van de overhemden is erg belangrijk. Een overhemd is niet automatisch netjes namelijk. Het professionele en het netjes overkomen van een overhemd zit sterk in de kwaliteit. Voor uw werknemers hoeft u niet de top te hebben van de overhemden, maar een beetje investeren is wel erg belangrijk.

Stof

De keuze van de stof kan de uitstraling sterk beïnvloeden. Soepele stoffen overhemden kleden namelijk mooi, maar kreuken wel sneller dan andere stoffen. Een stugge stof valt dan weer minder mooi, maar kreuken wel minder snel. Voor uw bedrijf is het misschien handig om strijkvrije overhemden aan te schaffen. Dit is gemakkelijk voor de werknemers, en dat weet u als werkgever ook dat de uitstraling altijd prima is.

Pasvorm

Naast de stof en de kwaliteit bepaalt de pasvorm ook sterk de uitstraling van het overhemd. Dit heeft te maken met het comfort van het overhemd, maar ook met de afmetingen voor de desbetreffende persoon. Een te klein of te groot overhemd staat niet mooi, en is ook vaak niet comfortabel. Verder kunt u kiezen tussen een Regular Fit, Slim Fit en een Modern Fit. Een Modern Fit is licht gedetailleerd, een Regular Fit is nog wat lichter gedetailleerd en een Slim Fit is strak gedetailleerd. Een Slim Fit oogt vaak wat professioneler en formeler en kleden daarbij ook beter af. 

Kleur

Overhemden zijn in veel verschillende kleuren te krijgen. Natuurlijk is de kleur van het overhemd mooier als het bij de kleur van het bedrijf past. Verder is het ook altijd goed om een wit of zwart overhemd aan te schaffen. Deze kunnen nooit verkeerd zijn en geven een nette uitstraling.

Overhemd met logo?

Ook is er de mogelijkheid om een logo te plaatsen op de overhemden. Een overhemd bedrukken of borduren kan tegenwoordig, en wordt erg professioneel gedaan door verschillende partijen. Met uw logo of merknaam zorgt u voor een professionele uitstraling, en u doet daarbij ook nog iets aan promotie. Wel is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het logo, en waar u het logo gaat plaatsen op het overhemd. Een overhemd is erg netjes, maar met een groot logo op een rare plek verdwijnt deze eigenschap. Een logo op een ander kledingstuk is daarbij ook anders dan bij een overhemd. Op een overhemd is het mooier om een subtiel klein logo te plaatsen, die wel te zien is, maar niet het overhemd amateuristisch maakt.