Wannagive
Image default
Hobby en vrije tijd

Leren tekenen en wat heb je nodig om te beginnen

Wil je graag leren tekenen maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder en kijk wat je nog nodig hebt om te kunnen starten!

Uit de oude doos

Wat vaak gebeurd bij beginnende tekenaars is dat ze de standaard potloden uit hun oude tekendoos halen. Deze bieden vaak niet voldoende ondersteuning tijdens het tekenen waardoor je misschien al snel de handdoek in de ring gooit, zonde! Wil je leren tekenen, dan heb je uiteraard wat geduld en doorzettingsvermogen nodig maar wat nog belangrijker is zijn de juiste tekenbenodigdheden.

Benodigdheden

Er zijn meerdere tekenspullen die handig kunnen zijn voor je begint. Uiteraard kun je een standaard kladblok of A4 vel gebruiken maar er zijn ook speciale tekenblokken waar je al je ontwerpen in kunt bewaren. Ook nog eens leuk om te zien hoe je bent begonnen en hoe je jezelf verder hebt ontwikkeld! Daarnaast zijn er nog andere benodigdheden, denk aan een goede potlood en gum (let op! De standaard gele potloden met gum geven vaak strepen achter en gummen niet goed). Wat handig kan zijn als je veel tekent of daarnaast ook vaak leest is een tekentafel, deze zijn vaak in hoogte verstelbaar en kun je dus ook gebruiken als leesboek houder.

Ontspanning

Daarnaast leuk om te weten wat de voordelen van tekenen nou eigenlijk zijn, dit kan je wellicht extra motivatie en een steuntje in de rug geven om te starten! Door creatief bezig te zijn focus je je op één ding waardoor er in je hoofd geen ruimte is voor andere zaken op dat moment. Dit geeft veel rust en ontspanning en resulteert in een leger hoofd.

https://www.schildersezel-enzo.com/product-category/tekenbenodigdheden/