Wannagive
Image default
Mode en Kleding

Waarom kleding in de winkel kopen?

Waarom kleding in de winkel kopen?

Het kopen van kleding is een lastigere taak dan je denkt. Ieder merk heeft immers zo zijn pasvormen. Daarnaast zie je ook vaak dat je bij het ene merk maat S draagt, waar dit bij een ander merk weer maat M is, om maar een voorbeeld te noemen. Bij Kledingwinkels Venlo kun je altijd terecht voor een professioneel advies. Hier kun je dan ook meteen de kleding aanpassen om zodoende direct te zien of het voor jouw lichaam gemaakt is. Vaak weten de medewerkers ook welke merken het beste bij jouw pasvorm passen. Daarnaast is zien gewoon echt belangrijk, want je moet echt die wauw factor voelen. Ondanks dat we steeds meer online bestellen is dat met kleding toch weer aan het teruglopen. Het terugsturen van kleding en dan weer een andere maat ontvangen of je geld terug kijken kost meer tijd als dat je naar een winkel toe gaat.

Ga jij voor gewaagde kleding?

Als jij graag het randje opzoekt en voor gewaagde kleding kiest dan kunnen we het merk Elias Rumelis. Dit is nog niet ontzettend bekend in Nederland, maar wel al sinds 2015 in Duitsland. Echter zien we de laatste jaren steeds meer van deze kleding ook hier in Nederland. Deze ontwerper durft net over dat randje te gaan, niet alleen met motieven maar ook pasvormen. Daardoor is de keuze reuze en dat is dan ook het succes van dit merk. Deze modeontwerper heeft al meer als 20 jaar kleding ontworpen, maar doet dit nu ongeveer 8 jaar onder zijn eigen naam. Het grappig is dat dit idee gekomen is door zijn kinderen. De tweeling vroeg dit zich af op een dag en stelde de vraag aan de vader, waardoor het idee geboren was. Kenmerkend is wel dat het een exclusief streetwear kleding merk is geworden in de loop van de jaren.

Een paar algemene tips

We hebben ook een paar algemene tips voor het kopen van kleding. Het beste kun je kiezen voor iets wat echt kwaliteit is. Als dit niet het geval is dan kun je een shirt na een paar keer dragen of wassen vaak al weg gooien. De key is om juist te zorgen voor voldoende basics, want deze kun je weer variëren met topstukken. Het is niet altijd dat je honderden euro’s hoeft te betalen voor kwalitatief goede kleding. Het prijsverschil is vaak minimaal, maar de levensduur kan toch wel jaren verschillen. Op de langere termijn is een kwalitatief kledingstuk dus een stuk goedkoper. Het is daarnaast ook belangrijk om je maten en rondingen te weten. Hiermee kun je bijvoorbeeld al een x aantal merken uitsluiten. Daarnaast moet je niet voor te strakke kleding gaan, want daarin is alles zichtbaar. Maar ook niet te wijde kleding want hierbij lijk je juist weer dikker.

Waar let je op qua kleuren

Ook qua kleuren is het belangrijk om een aantal basics in je kast te hebben hangen. Denk hierbij aan verschillende kleuren, maar niet per definitie felle kleuren. Als je felle kleuren gebruikt lijd dit namelijk te veel af van de andere kledingstukken die je aan hebt. Dat is natuurlijk zonde, want vaak is datgene wat je er over hebt juist datgene waarmee je wil opvallen.