Wannagive
Image default
Woningen

Enkele musthaves voor een stoere mancave

Welke man wil dat nu niet: een echte mancave. Om lekker zijn eigen ding te doen, hobby uit te voeren of eindelijk die bijzondere verzameling een eervolle plek te geven. Mancaves komen in veel verschillende soorten, maten en doeleinden. ‘Gewoon’ op zolder, of verstopt in de tuin? Hoe je het ook went of keert, een mancave is een plek waar elke man echt zichzelf kan zijn. Nog niet overtuigd of twijfel je? Misschien juist op zoek naar een tof cadeau voor iemands mancave? Denk dan zeker aan deze 4 musthaves!

  1. Gaaf, een speltafel!

Een mancave is niets zonder een spelelement. Kies daarom voor een subtiele eyecatcher. Neem het (waarschijnlijk) grootste meubel. Uiteraard kun je kiezen om een normale eettafel te plaatsen waar je bordspellen op kan doen. Maar als je een echte mancave wilt, dan mag een pingpong, biljart, air hockey of voetbaltafel eigenlijk niet missen. Leuk voor het aanzicht én spelelement. Dan hebben alle bezoekers altijd wat te doen. En daar kun je ook prima aan eten, toch? 

  1. Kies voor comfort

Aangezien de mancave een plek is om te ontspannen, zijn comfortabele meubels eigenlijk onmisbaar. Bij relaxen hoort namelijk gemak. Daarbij wil je ook praktisch denken. Komen er geregeld massa’s mannen naar sportwedstrijden kijken in de mancave? Dan kan je het best een grote bank nemen. Maar je kan ook een tafel met fijne eetstoelen neerzetten. Let echter altijd: het comfort staat boven alles. Wel eens aan stoelpoot beschermers gedacht? Hiermee schuif je makkelijk en zonder de vloer te beschadigen alle stoelen naast de bank. Zeker met fijne stoelpootdoppen ben je helemaal het mannetje. Plaats je een bar in je mancave? Dat zou wel echt gaaf zijn. Maar zorg er dan wel voor dat je onder de barkrukken rubber doppen plaatst, zo voorkom je krassen op de vloer.

  1. Wow, een beamer aan de muur?!

Veel mannen kiezen ervoor om een tv in de mancave te plaatsen. Omdat een mancave vaak bestemd is om sportwedstrijden te kijken. Zo kan altijd iedereen die ene belangrijke wedstrijd zien. Een logische stap zou een grote televisie zijn. Maar wil jij helemaal uitpakken én niet altijd een groot lomp scherm in het zicht hebben staan? Dan kun je ook met een beamer en projectiescherm gaan werken. Zo creëer je een echte thuisbioscoop als mancave. Het fijne aan een projectiescherm is dat je hem ook kunt weghalen wanneer jij hem niet wilt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een spelletjesavond organiseert.

  1. Blijven drinken

Wanneer de mancave een losse ruimte is, moet iedereen wel gehydrateerd blijven. En dat het liefste zonder de hele tijd terug te moeten lopen naar de keuken of badkamer. Kies voor een koelkast om al je (non) alcoholische versnaperingen kwijt te kunnen. Is er een ruim budget? Dan kan je er ook voor kiezen om een bar in je mancave te plaatsen. Met een biertap kan het feest beginnen.

 

Ben je zo overtuigd van een mancave? Vergeet deze musthaves zeker niet.

 

https://www.wannagive.nl/musthaves-voor-een-mancave/

Gerelateerde artikelen

Online de beste badkamer accessoires vinden?

Redenen om een uitbouw te nemen

Een huis kopen in het mooie Roermond