Wannagive
Image default
Vakantie

De leukste uitjes op het Rotterdamse water

Wie zegt Rotterdam zegt de grootste haven van Europa. Niet gek ook dat de stad haar naam te danken heeft aan rivier de Rotte. De stad heeft veel te bieden op het gebied van uitgaan, maar ook is het een echte winkelstad en stad vol architectuur. Omdat de stad zo verbonden is met water, gaan wij in dit artikel in op waterstad Rotterdam. Er zijn namelijk genoeg uitjes op het water waar jij je dag in Rotterdam kan vullen. Denk bijvoorbeeld aan een boottocht in Rotterdam of een mooie havenrondvaart in Rotterdam, omdat de stad dus hier zo bekend om staat. Lees vooral verder als je een leuke dag op het water zoekt in havenstad Rotterdam.

Watertaxi

Zeker een bekend beeld als je kijkt naar de skyline van Rotterdam: de watertaxi. Naast dat dit letterlijk dient als een taxi is het een leuke manier om de Maas te verkennen. Er kan een rit worden geboekt via de website van de watertaxi of per telefoon. De watertaxi kent veel steigerlocaties waardoor je op veel locaties afgezet kan worden, bijvoorbeeld bij de Euromast en bij het stadion van Feyenoord. Dacht je dat een boottocht in Rotterdam snel was? Dan zou je de watertaxi eens moeten proberen, ze gaan aardig snel over het water waardoor je even kan uitwaaien.

Rondvaart

Een havenrondvaart in Rotterdam is een van de beste manieren om de stad te ervaren. Tijdens de tocht leer je over de Erasmusbrug en de Willemsbrug, die kenmerkend zijn voor de havenstad. Je leert over de grote productiebedrijven gelegen in de haven en over de Holland-Amerika Lijn. Deze vertrok vroeger vanuit Rotterdam naar de Verenigde Staten. Een zeer leerzame en rustgevende tour waar je jouw ogen uit kan kijken.

Overnachten op het water

Staat dat er echt? Ja, in Rotterdam kun je overnachten op het water. Een boottocht in Rotterdam is mooi, maar hoe mooi is het om op het water te overnachten? Denk bijvoorbeeld aan de SS-Rotterdam, waarop je kunt overnachten. Een havenrondvaart in Rotterdam is niet mogelijk met het schip. Wel staat het schip bekend als voormalig schip van de Holland-Amerika Lijn, die vele wereldreizen heeft gemaakt. Het schip beschikt ver 254 kamers, waardoor er genoeg ruimte is voor vele bezoekers. Daarnaast biedt het schip zes verschillende kamers, waardoor er voor ieder wat wils is.

https://www.spido.nl/