Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Een veiligheidscilinder kopen? Hier kun je op letten

Ben je op zoek naar een veiligheidscilinder? Dan zijn er enkele aspecten waar je op zou kunnen letten. Niet alle veiligheidscilinders/sloten zijn even veilig. Om te weten wat een goed slot is, zou je op de volgende dingen kunnen letten: een keurmerk, de gevarenfunctie en of de cilinder gecertificeerd is.

Een keurmerk

In het kader van veiligheid zou je kunnen letten op een keurmerk. Als je een cilinderslot bij de bouwmarkt koopt, is het niet gegarandeerd een slot met keurmerk. Bij een slotenmaker is dit vaak veel het geval. Je kunt het keurmerk herkennen aan de afkorting SKG. De afkorting wordt vaak gevolgd door een aantal sterren. Dat zijn er maximaal 3. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot is.

Gevarenfunctie

Niet elke cilinder beschikt over de mogelijkheid om het slot te openen als er aan de andere kant van de cilinder een sleutel zit. Daarom worden sommige cilinders voorzien van een gevarenfunctie. Dan kun je de deur nog open maken als er aan de andere kant een sleutel in het cilinder zit. Dat is wel zo veilig. Zo weet je immers zeker dat je de deur kunt openen op het moment dat het nodig is.

Een certificaat

Er zijn bedrijven die patent hebben op hun sleutels. Bij het kopen van een veiligheidscilinder krijg je in dat geval meteen een certificaat meegeleverd. Zo houden bedrijven controle over hun eigen sleutels en kunnen de sleutels niet zomaar door een slotenmaker worden vervangen.

https://www.veiligheidsslotenshop.be