Wannagive
Image default
Bedrijven

beginnen met een moestuin

 

Beginnen met een moestuin

Moestuinieren is een razend populaire trend die niet meer weg te denken is. Doordat er steeds meer aandacht is voor onze gezondheid, het milieu en de klimaat veranderingen zijn al veel mensen begonnen met eten te telen in de eigen moestuin. Als jij overweegt om een moestuin te beginnen maar nog niet zeker weet of het wel wat voor jou is, lees dan snel verder!

Een moestuin bespaart geld

Groentezaad kost evenveel als een prei. Met zaad kan je wel heel wat meer prei kweken dan één. Het is dus duidelijk goedkoper groente uit de moestuin te eten dan uit de supermarkt.

Het is gezonder en lekkerder

De groentes zullen ontzettend lekker zijn. Ze zijn namelijk super vers en vrij van chemicaliën, dit maakt de oogst ook meteen gezonder.

Geen ruimte voor een moestuin?

Als jij denkt dat je geen ruimte hebt voor een moestuin dan zit je er naast. Je kunt namelijk gemakkelijk je eigen kruiden op het aanrecht kweken. Daarnaast zijn er ook veel verticale moestuinen waar je veel uit kunt oogsten en in een plantenbak kan je ook al veel telen.

Een moestuin hoeft namelijk niet groot te zijn, het is zelfs aan te raden om klein te beginnen, vooral als je niet zeker weet of je wel groene vingers hebt. Begin eens met een plantje en kijk het jaar erna of je hier plezier aan hebt beleefd. Misschien heb je er wel een lastige taak aan gehad en dan heb je ten minste niet meteen veel geld geïnvesteerd aan het aanleggen van een grote moestuin.

Kies voor gemakkelijke groentes

Als je net gaat beginnen met een moestuin is het verstandig om te kiezen voor gemakkelijk te telen groente. Dit betekent dat de groente er wel tegen kunnen als je eens vergeet water te geven of juist te veel hebt gegeven. Deze groente soorten zullen ook minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen.

https://doepserleven.nl/beginnen-met-een-moestuin/