Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Deurklinken voor verschillende soorten deuren

Deurklinken zijn hulpmiddelen voor het openen en sluiten van deuren. Met een deurklink kun je makkelijk de deur openen en sluiten. Deurklinken zijn altijd zichtbaar in huis en tuin en daarom is het fijn om goede en leuke deurklinken uit te kiezen. Hiervoor moet je een paar dingen weten. Er zijn deurklinken voor verschillende soorten deuren:

Stijlvolle deurklinken voor binnendeuren

Voor binnendeuren, dus deuren binnen in je huis, heb je natuurlijk functionele en stijlvolle deurklinken nodig. Ze moeten van hoge kwaliteit zijn, zodat je zeker weet dat ze lang meegaan en ook echt goed de deuren kunnen openen en sluiten. Daarnaast wil het oog ook wat en omdat deurklinken voor binnendeuren altijd zichtbaar zijn in huis wil je natuurlijk ook een stijlvolle deurklink uitkiezen. Bepaal bijvoorbeeld van tevoren alvast welke kleur, vorm en wat voor soort materiaal je graag wilt bij je deurklinken binnenshuis. Mat zwarte en vierkante deurklinken zijn bijvoorbeeld erg leuk.

Veilige en stevige deurklinken voor buitendeuren

Voor buitendeuren heb je natuurlijk andere deurklinken nodig. Buitendeuren zijn voordeuren, achterdeuren en tuindeuren. Deze deuren sluiten je huis en tuin af en moeten daarom stevig en veilig zijn. Veiligheid is belangrijk omdat ze je huis en tuin moeten beschermen tegen inbrekers. Kies dus altijd een deurklink met veiligheidsbeslag voor buitendeuren. Kies daarnaast een deurklink die bestand is tegen slecht weer zoals regen. Omdat de deurklinken aan een of beide kanten buiten hangen, zullen ze vaak ook in slecht weer terecht komen.

https://www.deurklinken.com