Wannagive
Image default
Woning en Tuin

Waarom een ondervloer voor laminaat onmisbaar is

Stel: je wilt een nieuwe vloer in je woning gaan leggen. Laminaat is in dit geval een goede keuze. Het is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer en daarnaast is de vloer heel makkelijk en snel te plaatsen. Maar het is ook belangrijk om niet te vergeten een ondervloer voor laminaat te plaatsen. Het plaatsen van een ondervloer is niet alleen nodig bij laminaat, maar ook bij veel andere type vloeren. Waarom moet je een ondervloer voor laminaat plaatsen? Op deze pagina lees je de 3 belangrijkste redenen.

1: Extra stevigheid

In de eerste plaats is een ondervloer nodig zodat je hiermee de laminaatvloer verstevigd. Laminaat is gemaakt van dun en flexibel materiaal: je hebt een ondervloer nodig om voor extra stevigheid te zorgen. Op deze manier geniet je een stuk langer van je nieuwe vloer en profiteer je van meer voordelen, zoals hieronder beschreven. De vloer voelt daarnaast ook een stuk minder hard aan wanneer je eroverheen loopt.

2: Beter demping en isolatie

Een ondervloer zorgt daarnaast ook voor een betere demping van geluid. Dit is prettig voor jezelf, maar ook voor eventuele onder- of bovenburen. Je hebt veel minder last van hard contactgeluid. Verder biedt een ondervloer voor laminaat ook betere isolatie. Hier kun je op de lange termijn extra van gaan profiteren.

3: Minder snel beschadigingen

Een derde reden om een ondervloer voor laminaat te plaatsen is omdat je minder snel te maken krijgt met beschadigingen. Een ondervloer voorkomt beschadigingen en dit betekent dat je nog langer kunt gaan genieten van je nieuwe vloer.

https://www.ondervloershop.com