Wannagive
Image default
Woning en Tuin

De mooiste gebinten voor uw bijgebouw

Iedereen die zich ooit met een bouwwerk heeft bemoeid heeft vast wel eens gehoord van het woord houten gebinten. Voor de leken onder ons zullen we kort proberen uit te leggen wat dit fenomeen precies inhoud en waar het voor gebruikt kan worden in de bouwindustrie.

Een gebint is een houten draagconstructie in een gebouw (veelal boerderij) die bestaat uit twee of meer stijlen of staanders die met elkaar verbonden zijn door horizontale gebintbalken. Deze gebinten zijn op hun beurt weer met elkaar verbonden. Zodat de draagkracht van de constructie wordt vergroot. Er zijn veel soorten gebinten te verkrijgen en al deze gebinten hebben zo weer hun eigen speciale functies. Gebinten worden veel gebruikt in de bouwindustrie, omdat ze relatief eenvoudig te maken zijn en ze hebben een bijzonder hoge draagkracht. De vervaardiging ervan is echter een iets lastigere klus en vergt de nodige aandacht. Een gebint wordt meestal gemaakt op de werkplaats van een timmerman, zodat deze vervolgens naar de bouwplek kan worden vervoerd. Dit gebeurd in losse onderdelen, omdat het bouwwerk in zijn geheel veel te zwaar is om te vervoeren. Dit zware werk eist veel mankracht. Wilt u meer weten over het laten plaatsen van een gebint of wilt u meer weten over andere producten? Kijk op onze website voor alles wat met houwbouw te maken heeft!

Gebinten op maat voor uw bijgebouw laten maken?

Het woord gebinten heeft u vast wel eens gehoord. Als u bijvoorbeeld van plant bent om te gaan verbouwen, nieuwbouwen of renoveren moet dit woord vast en zeker eens gebruikt zijn door één van de aannemers. Gebinten zijn er in veel soorten, maten en stijlen. Het voordeel van dit bijzondere bouwwerk is dat er veel verschillende mogelijkheden mee zijn, zodat er van alles bewerkstelligt kan worden.

Een gebint is een absoluut onmisbaar aspect in de bouwindustrie. We zullen het voor de leken onder ons zo eenvoudig mogelijk houden: een gebint is een draagconstructie van hout in de vorm van een portaal. Een draagconstructie is een constructie die het gewicht van het gebouw ondersteunt en tegelijkertijd draagt. Een gebint bestaat uit twee verticale balken die met elkaar worden verbonden door één of meerdere horizontale gebintbalken. Deze verticale balken noemen we in de bouwwereld ook wel staanders. Deze balken zijn weer met elkaar verbonden door speciale gebintplaten. De hoeken van de constructie worden ook weer ondersteund door speciale schoren of korbelen.

Deze draagconstructie is dus van wezenlijk belang in heel veel verschillende bouwwerken. Er wordt in de houtbouw nog steeds ontzettend veel gebruik gemaakt van deze vorm van bouwen, omdat het gewoon een ontzettend goede en stevige manier is van timmeren en bouwen.

http://www.houtbouwneede.nl/gebinten/