Wannagive
Image default
Huishoudelijk

Als je denkt dat je huis is beveiligd omdat je deuren zijn vergrendeld, denk dan nog eens na

Wanneer je de deuren op slot draait voordat je de lichten uit doet en naar bed gaat, heb je waarschijnlijk het gevoel dat je er alles aan hebt gedaan om je gezin veilig te stellen voor de nacht. Maar als je echt denkt dat dat genoeg is, is het belangrijk dat je begrijpt dat, tenzij je anti-inbraaksloten hebt, je echt niet veilig bent tenzij je je laat informeren door een lokale slotenmakerij.

Met behulp van een techniek genaamd lockpicking, kan iemand die weet hoe hij Google moet gebruiken jouw slot in minder dan 60 seconden openen.

De term lockpicking klinkt misschien nieuw voor je, maar er zijn criminelen die al meer dan een decennia lang gebruikmaken van deze techniek. Een lockpick is een sleutel die op een speciale manier is gesneden zodat, wanneer deze op een bepaalde manier wordt ingevoegd in een cilinderslot, de pennen in het slotcilinder kunnen worden bewogen en de deur zich opent.

Het eerste Nederlandse octrooi voor een lockpick verscheen in 1928 maar verrassend genoeg werd het gebruik van een lockpick-sleutel pas in 2002 als een mogelijke bedreiging gezien.

Vandaag de dag kun je voor een paar euro een lockpick op het internet kopen en leren hoe je zeer eenvoudig toegang tot de woning kunt krijgen, zonder schade aan te brengen aan het slot en dat allemaal dankzij het internet. Een inbreker kan de deur met een lockpick-methode gemakkelijk openen en binnen enkele seconden binnenkomen.

Er zijn een paar manieren waarop je jezelf kunt beschermen tegen deze praktijken.

Koop een slot dat lockpick-bestendig is. Er zijn verschillende fabrikanten die deze sloten tegenwoordig aanbieden. Een dergelijk slot is duurder dan een gewoon slot, maar het is een belangrijke investering in de veiligheid van je huis.

Zorg ervoor dat ook jouw sloten bestendig zijn. Jouw lokale slotenmaker kan voor een klein bedrag je standaardslot omzetten in een lockpick-bestendig slot.

Maak niet de fout door te denken dat je dure deursloten niet kunnen worden geopend, want ironisch genoeg heeft de prijs van een slot er niets mee te maken en zijn duurdere sloten juist gemakkelijker te openen. Omdat ze beter bewerkt zijn, zijn sloten gemaakt van hard staal gemakkelijker te openen met een lockpick-techniek omdat ze geen schade oplopen tijdens het forceren. Overwegende dat een goedkoop slot waarschijnlijk niet in staat zal zijn om de kracht van de lockpick-techniek te weerstaan zal dit de inbreker juist doen afschrikken.

Wilt u meer informatie over hoe u uw huis op een goede manier kunt beveiligen? Aarzel dan niet om contact om te nemen met een betrouwbare slotenmaker in Rotterdam voor informatie en advies omtrent het beveiligen van uw huis of onderneming.

http://www.locksecure.nl/